De dyreste hyttene er vanskeligere og selge, mens hytter opp til 1,5 millioner holder seg bra i pris. Foto: Eikås Hus & Hytter 

- Vi har solgt bra hittil i år, og det meste oppunder takst, selv om 2006 var kronåret i så måte, sier eiendomsmegler Jan Erik Øynebråten ved DnB NOR Eiendom avdeling på Gol i Hallingdal. Han kan allikevel melde om at hytter i det øverste prisleiet sliter litt med å finne nye eiere, så har man en god slump penger kan det komme muligheter for gode kjøp, selv om sannheten om hyttemarkedet i fjellheimen nok viser seg tydeligere på høsten. Øynebråten har for tiden et tyvetall enetomter og -hytter for salg, og selv om antall henvendelser er færre enn vanlig, er de som tar kontakt ofte mer klare for å handle.

 
Sannhet i august
-Vårt inntrykk er at folk gjene vil kjøpe hytta på bar mark, og siden snøen har ligget lenge i år er det litt strekk i sesongen selv om det finnes de som legger hytta ut for salg etter påske, sier Bjørn Engemobakken hos Estate meglerne på Elverum. Han melder også om at hytter inntil 1,5 mill holder prisene bra.
Ofte er det slik at folk gjerne ikke bestemmer seg for å selge før de har vært der av året. Så høsten kan bli en spennende tid båre for kjøpere og selgere, tror han.
Forøvrig ble den behørig omtalte hytta til spritkongen solgt for den nette sum av 3,8 mill tidligere i år, en god pris for en ribbet hytte, og et tegn på at det ennå er penger der ute.
 
Norge Sverige
På Røros kan Jon Jonassen ved Krogsveen berette om et stabilt marked selv om prisene har flatet ut. De gode hyttene holdes heller av familien enn selges i mange tilfeller, det er en sterk hyttetradisjon på et populært sted med mange muligheter.
- Hytta på Røros er nok ikke det siste folk selger, men det er generelt liten omsetning vil jeg si, sier Jonassen, som kan forteller om økende handel av hytter i Sverige, med søsterkontor på andra sidan gränsen merker de en økende handel av svært rimelige eiendommer.
- Det er faktisk ennå mulig å gjøre røverkjøp i Sverige, hvis man ikke må ha en ved skitrekk da, så for de som mener at Jämtland og Härjedalen skal bli norsk igjen er det bare å tråkke til, sier Jonassen.