BILDET OVER: Arnfinn Sørhaug har vært eiendomsmegler siden 1982, og har stor kunnskap om hytteområdene fra Blefjell og Veggli i nord til Gautefall og Havrefjell i syd.

Tore Solberg er en av de store million-meglerne i strandkanten, med spesialitet på de aller dyreste objektene på Tjøme, i Sandefjord og andre av landets dyreste hyttekommuner langs sjøen. Arnfinn Sørhaug, også han med flere tiårs erfaring som megler, har spesialisert seg på fjellområdene som er mest relevante for de folkerike Vestfold-byene.

Z-eiendom er også store i boligmarkedet i Tønsberg og omegn, mens den økte fritidssatsingen er ganske fersk. Det vil si: Solberg har vært med på laget en stund, mens Arnfinn Sørhaug meldte overgang for noen uker siden.

Les også: Lettere å selge de dyre hyttene

Skrim

Sørhaug har et jerngrep om Skrim, et populært hytteområde for vestfoldinger med beliggenhet akkurat over fylkesgrensen til Buskerud, syd i Kongsberg kommune. Men han anser sitt naturlige fokusområde til å omfatte arealene fra Veggli og Blefjell i nord, til Gautefall og Havrefjell i syd.

- Akkurat nå har jeg 7-8 objekter på gang på Skrim, forteller Sørhaug til Hytteavisen. Vi møter ham på befaring i Velelia på Skrim, der han gjør klar et nytt objekt for salg.

Sørhaug har vært eiendomsmegler siden 1982, med fortid i K-eiendom, Forum og Sparebank1-systemet. I den nye rollen i Z-eiendom vil han ha fokus på hytte og prosjekt.

Les også: Skrim befester posisjonen

Sosialt treffsted

- Hyttemarkedet er stadig i farta, forteller hytte-megleren, som mener at kundene har en dragning mot helårsvei - og gjerne full standard.

- Antall sengeplasser er også vesentlig når folk kjøper hytte, fordi hytta er et sosialt treffsted der man tar med seg familie og venner, sier Sørhaug. Han tror ikke det folkelige hyttemarkedet - der han mest opererer - er veldig utsatt for usikkerheten i økonomien.

- Tradisjonelt sett er det lite belåning på denne typen hytter, sier han.

I Arnfinn Sørhaugs hytteområder er det mange vestfoldinger blant kjøperne, men også tilsig fra Buskerud og Asker og Bærum, samt noen fra østsiden av Oslofjorden. Dessuten finnes det flere og flere danske kjøpere. Med hurtigferge fra Hirtshals til Larvik, er det ikke mange timene fra Ålborg til Gautefall eller Skrim.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE