Appen han skal prøve er en norsk nyutvikling, lansert 1. juni, av noen av landets fremste og mest meritterte fiskere. Blant dem mange ganger norgesmester Asgeir Alvestad, som også er mannen som har dratt opp flest ulike arter i Norge.

Fiskeapp
FiskHer viser vei til nær 40.000 fiskeområder langs hele kysten.

Eksperthjelp i lomma

- Vi har funnet fram til tett på 40.000 fiskeområder langs hele norskekysten, hvor sjansene er gode for å fange akkurat den fisken du helst vil ha. Ved hjelp av avanserte sjøkart og svært detaljrike satelittbilder, viser vi deg hvor du finner torsk, brosme, sjøørret, kveite og ytterligere tolv arter ypperlig matfisk, sier Asgeir Alvestad.

Fiskegjenkjenning

- Appen lar deg dessuten registrere fangsten din, og i vår sosiale tråd kan du dele den med venner, konkurrere mot andre fiskere og følge med på hvor folk i nærheten får napp. I tillegg har vi utviklet verdens mest avanserte program for fiskegjenkjenning. Er du i tvil om hva du har fått på kroken, tar du et bilde med mobiltelefonen din og lar FiskHer gi deg svaret. Nok et tastetrykk gir deg gode forslag til hva du kan lage av fisken, sier han.

Ifølge Statistisk sentralbyrå fisker halvparten av Norges befolkning mellom 16 og 70 år én eller flere ganger i året.

Halvparten fisker

- Langt de fleste er glade amatører som bruker fjorårets rustne stingsild og håper på det beste. Med vår app får de ekspertenes beste tips, rett inn på telefonen sin. Her har du rett og slett muligheten til å dra på fisketur med noen av landets flinkeste fiskere i lomma, forklarer gründer og daglig leder i FiskHer AS, Trond Are Gjone.

FiskHer ble lansert il iOS og Android 1. juni, og kan lastes ned gratis på AppStore og Google Play.