HYTTE2011 Tore Bjørnstad_640x427
Daglig leder i Hytte 2011, Tore Bjørnstad, tar opp konkurransen med Hyttelivsmessen. (Foto: Hytte 2011)

Bildet over: Hyttelivsmessen på Exporama får i år en utfordrer. Bildet er fra 2010. (Foto: Jan Erik Hvidsten)

– Tiden vil vise om det vil være plass til begge framover. Vi merker at det har vært vanskeligere å få utstillere i år. Men mange vil være med begge steder. Det blir spennende å se hvordan det blir til neste år, sier prosjektleder Thea Mostue Faleby ved Hyttelivsmessen på Exporama på Hellerudsletta. Messen arrangeres 5.-8. mai.

Tore Bjørnstad er daglig leder for utfordreren, messa Hytte 2011 som arrangeres på Lillestrøm 7.-10. april. Han mener også tiden vil vise om begge vil overleve.

– Vi får se hva som skjer, men jeg konsentrerer meg om vår hyttemesse. Vi har hatt full hall lenge. Vi har venteliste og fortsatt pågang, sier han.

LES OGSÅ: Den store hyttehelgen

Bjørnstad understreker at arrangørene av Hytte 2011 har tatt noen grep og driver nytenkning.

– Vi er blant annet aktive på nett og bruker pressen. Så får vi se under arrangementet. Det blir opp til utstillere og publikum å bedømme, sier han.

Mostue Faleby mener på sin side at Hyttelivsmessen har noen fordeler med sin lange tradisjon.

– Vi har mange av de samme besøkende år etter år. At vi har hyttebyen her hele året, gjør at det blir et spesielt hyttemiljø, som vi håper vil bestå. Dessuten kan det være en fordel at vi arrangerer messe etter påsken. Da har folk vært på hytta over lengre tid og sett at det trengs oppussing eller nye ting.

Livets rett?

Både Mostue Faleby og Bjørnstad tror publikumsmesser har livets rett også i vår tid, hvor folk enkelt kan sitte hjemme i sin egen stue og finne informasjon på nettet.

– Vi har vel merket en nedgang generelt for publikumsmesser, men jeg tror at trenden nå kan bevege seg oppover igjen. At det er gode tilbud, og at man har alt på ett sted samlet og kan sammenligne, gjør at det blir attraktivt for folk å komme, sier Mostue Faleby.

Bjørnstad framhever den fysiske biten ved slike messer.

– Publikum får muligheten til å ta og føle på ting. De får førstehånds info fra dyktige utstillere. Dette er noe som utvilsomt vil fortsette, sier han.

Hvorfor komme?

– Så hvorfor skal folk komme til akkurat dere?

– Vi har samlet de viktigste aktørene i hyttesegmentet. Her får publikum førstehåndsinformasjon om tomt, hytter, møbler og mye annet. Vi har et bredt spekter. Dessuten har vi Villmarksmessen og Hagemessen i nabohallene. Til sammen blir det 3.500 kvadratmeter utstillingshall med over 500 utstillere, sier Bjørnstad i Hytte 2011.

– Hyttelivsmessen er den originale hyttemessen. Her har vi et hyttemiljø med hyttebyen hele året. Vi har variasjon og mangfold – alt på et brett, avslutter Hyttelivsmessens Mostue Faleby.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side