Slik kunne det blitt, med røyk fra pipa og Norefjell i bakgrunn. Nå er det opp til kreditorene å avgjøre den videre skjebne.

Planene var klare, men det er lyng og tyttebær som preger stedet som skulle yre av fjellglade turister. Norefjell Vitality (NV) og driftsselskapet Nore Park (NP) døde på tegnebrettet.

Selskapene ble begjært konkurs 12. august av eierne. Bak selskapene sto ekteparet Ola Nore og Linda Golberg Nore fra Noresund.

Etter det Drammens Tidende forstår vil ikke konkursene få noen innvirkning på andre omfattende utbyggingsplaner familien Nore har på Norehammeren.

To kreditorer

Til nå har advokat Jon Opdahl i Mjøndalen som bestyrer boet fått kun to krav, begge mot NV. Handelsbanken (HB) er den desidert største kreditoren med et krav på 14 millioner kroner. Bak selskapet Oseania står Wilhelm Pihl Blystad fra Sokna som midt på 80-tallet ble kjent som ett av landets fremste jappeikon. Han har til gode tre millioner kroner. Planene for å bygge ut var svært omfattende. Et hotell med 140 rom, handlegate, skøytebane og en rekke leiligheter var på tegnebrettet. Nå framstår området på 200 mål på oversiden av golfbanen i Noresund som et forlatt hogstfelt. Den eneste til «liv» er tyttebær og frodig løvskog.

– Bortsett fra et par hundrelapper på konto og noe mindre driftstilbehør, er det ingen verdier i selskapene, slår bobestyrer Opdal fast. Frist for å melde krav til konkursboene er 16. september. Første skiftesamling er dagen før. – Det betyr at det fortsatt kan komme krav fra andre kreditorer, men det har ikke vært ansatte eller omsetning i noen av selskapene, forteller bobestyreren og presiserer at det er god orden i alle papirer fra de berørte selskapene.

God sikkerhet

Det er kun tomten på 200 dekar som utgjør verdien i selskapet. I tillegg utgjør prosjekteringen en mulig verdi. HB mener derfor at de har god sikkerhet for sitt pant på 14 millioner kroner.

– Verden har endret seg mye siden avtalen om denne finansieringen ble gjort, men vi ønsker ikke kommentere saken utover det. Vi mener likevel at vi har gjort et godt bankhåndverk, sier banksjef Jørgen Misvær i HB. Han mener fortsatt at planene var gode, og synes er leit at prosjektet ikke holdt helt til mål. Hva banken nå vil gjøre for å realisere sine verdier kan han ikke svare på, men de har pant i eiendommen og alt prosjekteringsarbeidet som er gjort.

Drammens Tidende har ikke lyktes i å få en kommentar fra familien Nore.

KLIKK HER FOR Å BLI FAN AV HYTTEAVISEN PÅ FACEBOOK