Topphytte_Romsdal_03
Denne gjengen overnattet like godt i hytta på Blåfjellet i sommer: Hannah og Benedicte i forgrunnen, Charlotte og Hallvard bak.
Som det blåser på toppene, blåste det også friskt da Meisalfjellet Hytteforening lanserte planene om ei hytte på toppen av Blåfjellet. Nesset kommune applauderte planene. Fylkets Friluftsråd klaget til Fylkesmannen, men for seint. Nå er hytta tatt i bruk, og siden i sommer har små og store trasket i vei til den nye attraksjonen på en fjelltopp med fantastisk utsikt.

- Jeg er ikke i tvil om at hytta er en ekstra inspirasjon og motivasjon for mange til å ta turen til toppen av Blåfjellet, sier Bjørn Myrset. Han hadde idéen til "kvilebua", som den først ble kalt. Siden har han vært prosjektleder for arbeidet. Den 14 kvadratmeter store hytta er åpen for alle som ferdes i fjellet, året rundt. Den har 21 sitteplasser, og inntil sju personer kan også overnatte her.

Topphytte_Romsdal_04
Gulv og himling/tro er i heltre fra mer enn 200 år gamle asketrær fra Moldegårdsalléen.

Fantastisk utsikt

Bygget topper toppen av fjellet på en diskret og fin måte. Det er bygd med termoblokker ifylt armert betong. Veggflatene er innkledd i stein og taket er hellelagt. Alle vegger i den åtte-kantede bygningen har brede vinduer som byr på en fantastisk utsikt. Midtsommers er solgangen mer enn 22 timer på denne toppen. I klarværet ser man så vel vindmøllene på Smøla, Trollveggen i Romsdal, Haramsøya på Sunnmøre og Hemkjølen i Sør-Trøndelag.
Topphytte_Romsdal_02
- Hytta på Blåfjellet er allerede blitt en liten attraksjon som stimulerer enda flere til å ta turen til fjells, sier Bjørn Myrset, initiativtaker og prosjektleder for hyttebyggingen på fjelltoppen i bakgrunnen.

Stor dugnadsinnsats

En formidabel jobb er nedlagt av folk fra hytteforeningen og andre entusiaster siden arbeidet ble påbegynt i 2008.

- Noe av bygningsmaterialene er båret opp, en del kunne kjøres et stykke på vei med snøscooter og en del ble løftet til topps med helikopter, forteller Myrset. En rekke lokale bedrifter og forretninger har gitt viktige bidrag til prosjektet. Nå gjenstår bare noen småarbeider og byggingen av en utedo før prosjektet er helt ferdig.

Turen til toppen tar circa to timer på sommerføre. Vinterstid går det litt raskere, og toppturentusiaster kan glede seg over strålende nedfart på ski.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE