Tekst: Tom Brodin

Nylig har eierne av trappa, gjennom advokat Mathus Truyen i advokatfirmaet Arntzen de Besche, søkt om at trappa må beholdes.

– Adkomst til sjøen må ha vært en forutsetning

Advokaten gir tre grunner for dette: For det første mener han at adkomst til sjøen var forutsatt ved utskillelsen av eiendommen, noe som også utformingen av eiendommen skal indikere. – Da kommunen skilte ut eiendommen i 1987, må det ha vært en forutsetning at tilgang til sjøen skulle være mulig over egen tomt, hevder han.

– Ikke egen veiforbindelse

Truyen hevder at det ikke er en egen veiforbindelse til eiendommen, og at det er to kilometer sti og vei til ferjeleiet. Han understreker at tremetersstripa ved sjøen har god dybde og egner seg utmerket både til oppankring og bading, og at trappa bidrar til adkomst til hytta.

– Ikke skjemmende

Det hevdes også at inngrepet er begrenset, og at trappa glir godt inn i terrenget. I dokumentet kan vi også lese at inngrepet er mindre enn en halvmeter høyt og at klagen fra naboene derfor ikke kan tillegges vekt.

Lover å rette seg etter neste vedtak

Advokaten ber også om at vedtaket må få oppsettende virkning, det vil si at de ikke må rive før det blir gjort et endelig vedtak. Inntil dét skjer, lover advokaten at eierne ikke vil bruke trappa, og at de vil rette seg etter det som blir bestemt.

– Må tenke prinsipielt

Avslutningsvis oppfordres kommunepolitikerne om prinsipielt å vurdere retten til egen adkomst fra sjøen før vedtaket fattes. Neste møte i utvalget er den 15. mai. Det hører også med til historien at eierne også har fått pålegg om å fylle igjen en ulovlig kjeller. Også dette vedtaket er det klaget på