UT faks ny_510x400
Mange bruker nettsiden UT.no.

Bildet over: KOT-hytta Sveinsbu er populær, og nå er turisthytta på nett.

Med 20.000 kilometer merkede løyper, og over tusen overnattingssteder, har turportalen UT.no blitt landets største nettjeneste for turfolket. Denne måneden nådde besøkstallet 100.000 såkalte unike brukere, skriver Laagendalsposten.

Daglig leder Mette Martinsen i Kongsberg og Omegns Turistforening (KOT) sier de har bidratt med all informasjon om turer og hytter i vårt distrikt.

– Alt lokalt innhold har vi fôret nettsiden med. Søker du på turisthytta Sveinsbu, så er det vår tekst som dukker opp, sier Martinsen.

LES OGSÅ: Slik smører du skiene riktig

Et søk – og informasjon dukker opp om beliggenhet, værmelding og adkomstmuligheter.

UT portrett_347x400
Daglig leder: Mette Martinsen i Kongsberg og Omegns Turistforening.

Kvalitetssikret

Blant annet har den ivrige turgåeren og KOT-medlemmet Tor Dalaker Lund vært blant dem som har kvalitetssikret informasjonen. Han har tidligere sagt til Laagendalsposten at mye av hans tekster på UT.no oppdaterer Dalaker Lunds utallige turbeskrivelser fra DNT-boken «Til fots i Norge».

– Jeg hadde jo beskrevet 60–70 av turene én vei, og så måtte jeg beskrive tilbaketuren for UT.no. Samtidig måtte jeg gi en god oversikt over hvilke kart som gjelder.

Skaff Hytteavisen Facebook-venner – vinn en flott premie

Mette Martinsen opplyser at du finner den samme informasjonen om turene på KOTs egne nettsider.

– Men vi referer gjerne til UT.no. Det er ment som et kompliment, og ingen konkurrent, sier Martinsen.

Dermed er hele KOT-området en del av hele turistforeningsriket på nettet, i samarbeidet mellom NRK og Den Norske Turistforening.

Over 100.000 brukere

Nettsiden nådde altså første uke i januar godt over 100.000 besøkende.

– Jeg er målløs over at vi i løpet av en mørk januaruke knuser vår egen rekord på 77.000 besøkende i august. Dette bekrefter en stigende trend, sier Kristin Krohn Devold, generalsekretær i Den Norske Turistforening.

– Dette viser at samarbeidet med NRK og gratis nettformidling av vårt tilbud har vært en fulltreffer.

Den populære portalen har raskt blitt en møteplass for friluftsinteresserte, men også et nyttig planleggingsverktøy og en inspirasjonsbank for turer og opplevelse i norsk natur. Stadig flere deler sine tips og turskatter med UT.no.

Også utenlandske turgåere gjester nettstedet. Nettstedet er et samarbeid mellom Den Norske Turistforening og NRK, og er bygget på samme lest som værsiden Yr.no.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side