Mjøsli
Mjøsli - populært hytteområde med utstilt ut over Mjøsa.

Executive produsent Hans Peter Hognestad i Strix Televisjon forteller til Hamar Arbeiderblad at de har jobbet hardt i samarbeid med kommuneoverlegen i Stange for å begrense utbrudd under opptakene i reality-programmet fra hytteområdet Mjøsli.

Munnbind og ansiktsmaske

Hognestad har hatt en finger med i innspillingene av kjente realityprosjekter som  Farmen og KjendisFarmen. Men til HA uttaler han at han aldri har stilt krav om at han og hans 40 medarbeidere må jobbe sammen med munnbind eller ansiktsmasker. 

– Vi kan ikke risikere smitteutbrudd verken blant deltakerne eller crewet vårt under den ti uker lange opptaksperioden vår, sier Hognestad.

Skjermbilde 2020-05-24 kl
Kjartan Haugen og Knut Ivar Pelerud (nr 1 og 2 i bakre rekke fra h) vant fjorårets Sommerhytta.

900 meldte seg

900 meldte seg som interesserte i å delta i den femte sesongen av Sommerhytta. Fire par slapp gjennom nåløyet og konkurrerer i ti uker denne våren og sommeren om å vinne hovedpremien - en hytte til verdi rundt 3 millioner kroner nettopp på Mjøsli. Hyttefeltet er de senere år blitt populært blant hytteetablerere blant annet på grunn av sin nærhet til Oslo-regionen.

Programmets ide er at deltakerne skal konkurrere om å være best i oppussing av en hytte. Vinneren har mulighet til å vinne hytta de har pusset opp til odel og eie. Fjorårets konkurranse i Halden endte med at Knut Ivar Pelerud og Kjartan Haugen til slutt vant hytta, som hadde en verdi på 3,5 millioner kroner.

Koronoa i sendeskjemaet

Den fjerde sesongen av Sommerhytta ble spilt inn i Lyseren Strandpark i Ytre Enebakk i fjor og skulle hatt premiere i mars, men er altså flyttet til høsten. Det er koronakrisen som er årsaken til endringene i TV 2s planlagte sendeskjema.

– Flere av programmene som er i opptak for TV 2 påvirkes i ulik grad av koronasituasjonen. For at vi skal kunne være trygge på at vi har godt norsk innhold på lengre sikt, gjør vi ulike endringer i sendeskjemaet i vår, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 i en kommentar.

Guri Solberg (43) har ledet Sommerhytta siden første sesong ble sendt i 2017.

Det var ekteparet Kjartan Haugen og Knut Ivar Pelerud som stakk av med seieren i fjorårets sesong.