Under behandlingen av byggesaken la fylkesmannen i Buskerud nemlig ned innsigelse mot planene og krevde at tomtegrensen skulle trekkes lenger ned i fjellet, av hensyn til å opprettholde en buffer mot snaufjellet og nasjonalparken på Hardangervidda.
Innsigelsen ble senere trukket, under forutsetning av at grensen ble justert.
Ifølge avisen kan verken Nore og Uvdal kommune, fylkesmannen eller utbyggeren dokumentere at pålegget ble fulgt da byggeplanene gikk gjennom i kommunestyret to dager senere.
De folkevalgte fikk da opplyst at fylkesmannen hadde trukket innsigelsen, men i saksdokumentene står det ifølge VG ikke noe om at hyttetomten er justert eller må justeres.

– Flisespikkeri
Fagsjef Oddbjørn Fønnebø i Nore og Uvdal kommune sier saken «er på grensen til flisespikkeri», fordi hytta uansett blir ført opp på samme sted som i de opprinnelige planene.
Sjefen for utbyggerfirmaet, Knut Sterud i Grinaker utvikling AS, karakteriserer det hele som «kosmetikk».

Skjøvet grensen
Forhistorien i Nore og Uvdal kommune er at byggegrensen er blitt justert opp fra 1.050 meter over havet i kommuneplanen i 2000, til 1.085 meter over havet der kronprinsparets hytte nå føres opp, vedtatt i reguleringsplan i 2007.
Det betyr at kronprinsparets hytte ligger vel 300 meter høyere opp i lia enn den øvre byggegrensen fra tusenårsskiftet.
Slottets kommentar til VG er at kronprinsparet er opptatt av å bli behandlet på samme måte som de øvrige utbyggerne, og å følge de gjeldende reguleringsplanene. (©NTB)