Natt til 11. januar fanget overvåkningskameraet opp en person som lusket rundt og tok tak i dørhåndtaket på hytta de har på Gausta. Flere videoklipp dukket opp og viste aktivitet ved hytta.

- Vi så først at det kom en bil og tenkte det kanskje var en nabo. Men hytta vår er i en blindvei og det er jo ingen som skal forbi der, forteller han til Rjukan Arbeiderblad. På klippet kunne han høre stemmer og så at noen tok i inngangsdøra.

Skjermbilde 2022-01-21 kl
Skjermdump fra familien Berghs overvåkningskamera.

Oppdaget kamera

Da han oppdaget kameraet trakk han seg unna. Et seinere klipp vider at en bil rygger inn til elbilladeren de har på veggen og starter å lade en time eller halvannen, forteller Bergh til avisa.

– Isolert sett er det ikke farlig om en nabo uten hurtiglader hadde lånt vår, men hele opplegget var litt suspekt og ikke helt bra.

Bra vi hadde kamera

Selv om hendelsen etterlater en uggen følelse, har den ikke lagt noen demper på hyttelivet.

- Refleksjonen vår er at det er bra vi hadde kamera. Da så vi at kameraet hadde en nærmest avskrekkende effekt. Da så vi at vedkommende trakk seg unna, og det var tydelig at det hadde en effekt, forteller han til RA.

Siden hendelsen ble kjent har han hørt at flere har vært plaget tyvlading på hyttene deres. Selv har han ennå ikke bestemt seg for om han skal politianmelde saken.