For mange betyr det ofte lang reisetid for å komme fram til fritidsboligen. Men snøsikkerhet om vinteren, gode løypeforhold og snøglitrende vidder veier mer. 

20160924_112852
- Folk vil høyt til fjells. Vi merker trykket flere steder, blant annet på Gålå, sier adm. dir. Audun Skattebo i Tinde Hytter.

Trykk mot Gålå

- Vi merker høyt trykk mot Gålå og forbereder derfor fire nye hyttefelt i dette populære området. I øyeblikket har vi 50 tomter her, hvorav ti er solgt, forteller Skattebo og legger til at Tinde-hytter etterspørres også i deler av Valdres. Tinde har blant annet tomter i Raudalen nær Beitostølen der salget nå løsner.

Gudbrandsdalens store hytteleverandør bygger og selger hytter flere steder – særlig i Gudbrandsdalen. Etter at et felt med tolv hytter i Hafjell er utsolgt, begynner Tinde nå salget av 50 hytter i Tindegrenda – et helt nytt felt i Hafjell. Skattebo regner med stor interesse for det nye feltet hvor prisen for en ferdig hytte starter på 2,7 millioner kroner.

Selskapet har hatt et godt år så langt, bekrefter Skattebo. Stadig nye hyttefelt er kommet inn i porteføljen og etterspørselen har vært gledelig høy – så å si over alt: Kvitfjell, Dovrefjell, Kvamsfjellet og Hafjell – for å ha nevnt noen.

20160924_103909-2
- Vi har allerede solgt og reservert flere tomter her i hyttefeltet

Nye høyfjellstomter i salg i Uvdal

På toppen av skisenteret i Uvdal skjer det også skjellsettende ting om dagen. Her er det nå regulert 204 hyttetomter samt areal for 80 leiligheter. Totalt inngår 774 tomteenheter i den nye områdeplanen for Øvre Uvdal, som endelig ble velsignet av kommunestyret tidligere i år.

- Det var godt at vi omsider fikk et gjennombrudd for denne planen, sier Geir Prestegård i Miljøringen SA, som i flere år har jobbet intenst for å få gjennom planen. Samarbeidet mellom grunneierne og Miljøringen gjør at skisenteret nå får 141 tomter for salg. Feltet kneiser helt på toppen av alpinløypa.

Det første feltet, ”Hjertet”, har blitt møtt med gledelig stor interesse, forteller Prestegård, særlig tatt i betraktning at infrastrukturen ennå ikke er på plass. Hyttebyggingen vil imidlertid kunne begynne først neste sommer. Tomtene ligger på terskelen til høyfjellet med Hardangervidda som nærmeste nabo. Ti av tomtene er allerede solgt, tre reservert. Også på Hyttemessen landet reservasjonslapper på kartet.

Tomtene som er på 1,1-1,4 mål, selges nå flatt og inntil videre for 880.000 kroner. Prisen er flat, så her er det først til mølla som gjelder, sier Prestegarden. På de neste feltene kommer tomteprisen til å bli en ganske annen.

20160924_105805
- Høstsalget hart vært fantastisk, sier Kevin Eikrehagen i Geilo Holding. Han har spennende ting på gang for høsten.

Geilo er i vinden igjen

Geilo er i vinden igjen, fastslår Kevin Eikrehagen som snakker varmt for Geilo som helårsdestinasjon.

- Omsetningen vinter-sommer er 50-50 her hos oss, og jeg tror ikke noen andre hyttedestinasjoner kan oppvise noe liknende, sier Eikrehagen. Det viser at Geilo er populær sommer som vinter. Men viktigst, sier han, er at Geilo opplever medvind og god bør for tida.

- Mange grep er tatt og mye er gjort for å utvikle Geilo som et moderne sentrum. Hotellene har rustet opp og opplevelsestilbudet er blitt utvidet. Geilo er satt på kartet igjen og medvinden gir et løft ikke minst for oss som selger tomter og hytter, sier Eikrehagen. Ett trekk er spesielt interessant: Oslo-folk og østlendinger ønsker seg til høyfjellet mer enn noen gang. Bergens-innslaget på Geilo går med andre ord ned.

- Hvordan har høsten utviklet seg?

- Den har vært fantastisk, sier Eikrehagen og trekker spesielt fram Solhovda. Her har han hatt 68 tomter for salg. Nå er bare 26 igjen. Dette er tomter på ca 1,5 mål og til pris fra  1,9-3,3 millioner kroner.

Han gleder seg til å skulle markedsføre også en ny ”lekkerbisken” – et hytteområde med 50-60 tomter som ligger i solhellinga og med fantastisk utsikt mot Skurdalsfjorden.

- Det flotte med Kikut er at tomtene ligger i flott høyfjellsterreng, men avstanden til Geilo sentrum er likevel bare fem minutter, sier representanten for Kikut, hvor Arne Pålgardshaugen har vært en drivende kraft gjennom 20 år.