Utelek Familiekrokket_Bag
Kanskje er et parti familiekrokket noe for vennesamlingen i sommer?

Det å samles rundt aktiviteter i stedet for stillesittende samvær, er blitt en trend de siste årene. Etterspørselen etter enkle og underholdende leker og spill av skikkelig kvalitet har eksplodert.

- Vi registrerer at stadig flere ønsker å komme seg opp av sofaen og ut sammen med barna, venner eller familie, enten det er hjemme eller på hytta. Men de fleste blir jo fort lei av å leke med billigprodukter som alltid går i stykker, sier daglig leder Geir Jåsund i Kvalitetstid.no.

Lei av dårlig kvalitet

Jåsund var selv lei av å kjøpe nye uteleker flere ganger i sesongen, og ønsket seg et skikkelig croquet-sett til familien. Det var ikke så lett som man skulle tro. Etter mye leting fant han til slutt en britisk produsent som hadde riktig fokus. Leker som tålte å bli lekt med. Som tålte å stå ute, og som holdt seg i flere år. Jåsund ble så begeistret at jakten på et skikkelig croquet-sett endte med at han ble skandinavisk distributør, og plutselig hadde en container full av spennende uteleker og spill på vei til Norge.

Utelek Giant Pick Up Sticks
Populært spill rundt bordet på hytta. Men denne må du ut på plenen for å spille!

Lek på vei inn i både bedrifter og bryllup

Det er slett ikke bare fra barnefamilier Jåsund merker økt interesse. Også hoteller, eventbyråer og bedrifter har innsett at flere og flere liker å leke.  – Spill er samlende, og en fantastisk måte å bygge samhold og lagånd. Det er nesten umulig å ikke bli i godt humør av å spille et skikkelig bra spill!

Også i bryllup er spillene blitt populære, mens gjestene venter på at brudeparet skal bli ferdig hos fotografen.

– Jeg synes dette er en kreativ måte å benytte ventetiden på, for spill og moro er en skikkelig icebreaker, sier Jåsund.

Pilkast er også moro ...

... og boccia, gjerne i en utvidet variant.