Vi er en nasjon som har vokst opp med kalde føtter. I hvert fall de eldste av oss. Få steder var gulvet kaldere enn på hytta. Men hvem ville vel for noen tiår siden trodd at det skulle være mulig å gå på et varmt gulv bare med vedfyring som kilde?

- Noen tror kanskje det er en nyhet at vedovnen kan levere varme i gulv og radiatorer. Fakta er at dette er en kjent teknologi som har vært i bruk i flere tiår. Vi har vel levert rundt tusen slike løsninger de siste 20 årene. Selv har jeg hatt vannbåren varme i gulvene hjemme med vedovnen som eneste kilde siden 2004, forteller Roy Eng i HR Maskin.

Han var på vårens hyttemesse på Hellerudsletta med en rekke ved- og pelletsfyrte ildsteder. Særlig spennende blant Nordica-ovnene er modellene som kan levere gulvvarme og varmtvann til dusj og andre formål – alt i en løsning. Med komfyrene er kokemulighetene på plass også.

Clouet med løsningen er vannkappa og akkumulatortanken med varmtvannsbereder som er bygget rundt vedovnen. Systemet fordeler varmen til vannbårne systemer og tappevann.

Se alle Nordica-modellene her.