Haga
Norgesmester og OL-mester Ragnhild Haga vant takskifer til en hytte. Nå mangler hun bare hytta.. Foto: creativecommons.org

Oppslagsbilde: Skjermdump fra Altaskifers hjemmesisde.

– Jeg hørte rykter om hva førstepremien besto av for et par dager siden. Det er en utrolig spesiell premie og ikke minst kreativt, sier hun til iAlta og legger til:

– Morsomt at de har lyst til å gi bort noe sånt!

Kommer i godt selskap

Hytte har hun ikke, men er klar på at dette er noe hun sterkt ønsker.

– Det hadde gjort seg med en hytte. Nå er jeg veldig glad i Sjusjøen, sier Haga til iAlta.

Når den tid kommer havner hun i godt selskap. Den siste som har bygget hytte på Sjusjøen er vår ferske OL-mester Johannes Thingnes Bø, som bor i Hedvig, Hedda Hytters siste modell, i Natrudstilen like ved skistadion. Broren Tarjei er også OL-mester (2010) og hytteboer i traktene. 

Johaug, Sundby, Størmer Steira...

Den som til nå kanskje har kastet mest glans over Sjøsjøen er Martin Johnsrud Sundby, som har hytte rett ved Birkebeinerbakken. Ikke rart han er mektig populær også på Sjusjøen: I påsken har han i flere år arrangert det populære skirennet «Monsterbakken opp» for barn.

Andre hytteskikjendiser på Sjusjøen er Therese Johaug, som i likhet med Johnsrud Sundby har base i en av Saltdalshyttas fritidsboliger, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Kristin Størmer Steira og tidligere skisjef Åge Skinstad.