Bildet over: Glasset i ovnen eksploderte da Magnar T. Pettersen la inn vedkubbe. I hånden har han røret som skal ha vært i en kubbe.

 

I juni kjøpte ekteparet Magnar T. og Elsa Pettersen fra Rena i Østerdalen hytte i Tufsingdalen i Os. I juli satte de inn ny ovn og søndag kveld smalt det skikkelig da Magnar fyrte, melder avisa Østlendingen.

- Jeg var sikker på at det var noe galt med ovnen, forteller Magnar.

vedbombe2_500x426
Ovnen var tømt for aske da Pettersen fyrte søndag. I ovnen ligger røret.

Rør i vedkubben

Det var først etter nærmere undersøkelser fra en lokal murer at sannheten kom fram. En vedkubbe hadde blitt boret hull i og stappet med et gammelt vannrør fylt med krutt. Alt som er igjen etter eksplosjonen er røret.

- Mureren fortalte at dette var en type rampestreker fra guttunger før i tiden. De la krutt i vedkubber som skulle brukes til bål ute. Men denne vedkubben har kommet inn i vedskjulet, forklarer Magnar.

Han var alene på hytta søndag kveld i forbindelse med renovering. Etter å ha fyrt opp i ovnen på stua en stund før på kvelden, puttet han inn et par kubber til. Magnar sto på kjøkkenet å smurte seg mat da det smalt skikkelig.

Trodde det var utenfra

– Jeg trodde det var noen som kjørte inn i veggen på hytta. Det smalt noe kolossalt. Jeg fikk sjokk, sier Magnar. Han poengterer at veden i skjulet er gammel og han mistenker ingen fra bygda for å ha gjort ham noe pek.

Hytta har blitt svært lite brukt i mange år. Og veden som fulgte hytta kan ha ligget der lenge. Vedskjulet har hele tiden vært låst. Ovnen ble kjøpt ny på Os og satt inn den 21. juni.

- Det er en bra ovn, men den tåler ikke dynamitt, spøker Magnar. Den resterende veden i vedskålen ønsker ikke ekteparet å bruke.

- Det vil jo bli som å spille russisk rulett, mener Magnar. Saken er politianmeldt.

 

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE