Faksimile fra Hus&boligs siste utgave.

Det er Hus & bolig, Huseiernes Landsforbunds medlemsblad som melder dette. Da han sluttet opp om vedtaket drømte han ikke om at eiendomsskatten skulle komme som en bumerang i eget hode. Noen få tusenlapper hadde han nok regnet med, men kommunen har taksert eiendommens hans til 20 millioner kroner og dermed blir eiendomsskatten himmelhøy.

Tvinges til utleie
- Det er 17,5 prosent av vår felles inntekt, sier ektefellen Ingrid Juell Moe til Hus & bolig. Peder Johan Pedersen mener det er blitt et misforhold mellom det politikerne sa og vedtok og kommunens praktisering. Han mener fastboende på øyene rammes urimelig av eiendomsskatten.
 
- Boligeiendommer i kommunen skal takseres likt. 15-18 eiendommer på fire øyer er taksert som fritidseiendommer, sier Pedersen. Derfor slår skatten ekstra hardt ned på disse.
 
Maria Kielland Krag eier sammen med sine søsken ”Havbukta” etter sin bestefar Wilhelm. Hun forteller til bladet at søsknene må leie ut boligen hele sommeren for å ha råd til å vedlikeholde eiendommen og betale eiendomsskatten på 21 000 kroner.
 
Nøktern eiendomsskatt umulig
Espen Solum er Huseiernes Landsforbunds representant i Vest-Agder. Han mener taksten Pedersen og andre har fått er alt for høy og at takstmennene mangler lokalkunnskap.

Han avviser at det finnes noe som heter nøktern eiendomsskatt. Loven åpner heller ikke for å gjøre forskjell mellom fastboende og ferierende.
 
Skinnhellighet
- Jeg skjønner ikke hvorfor det er greit at hytteeiere skal punge ut med titusener i eiendomsskatt når det ikke er greit for fastboende, sier han til Hus & bolig. De fleste eiere har et kollektivt ønske om å bevare hytta i familien, sier Solum og avviser at det bare er rikinger som har hytte ved sjøen.
 
Han mener det ikke kan være slik at de fastboende nyter godt av lav skattetakst den ene dagen opg så selger de eiendommen som fritidsbolig den neste. – Det er skinnhellig, hevder Solum.