– Fjellet har ikke ubegrenset areal, derfor må vi bygge tett i framtida. De uberørte områdene er «Ringsakerfjellets gull», og de må vi ta vare på. Man kan ikke hele tida ta hull på nye områder, derfor må vi utnytte arealene på best mulig måte, sa Neraasen på et møte med representanter fra Fremskrittspartiet.

To-tre hytter per mål

Hytteeierne har i dag rundt et mål å boltre seg på rundt hytta. Men slik vil ikke bestyreren ha det i framtida. Da vil han ha to eller tre hytter per mål ved Svarthaugen. Der vil man bygge hytter på 40–60 kvadratmeter på selveiertomter på cirka 330 til 500 kvadratmeter. Den totale prisen skal være i overkant av en million kroner.

- På denne måten utnytter vi arealet samtidig som vi når en ny kundegruppe. Her finnes det et enormt potensial i forhold til kjøpere. Volumet av kjøpere er størst i prisklassen fra en til tre millioner kroner, og det markedet vil vi satse mot. De legger igjen like mye penger i mat og tjenester som de med dyre hytter. I tillegg bruker de kanskje hytta oftere, sier Neraasen til avisa.
 
Særpreget må beholdes
 
Neraasen er opptatt av at særpreget på Sjusjøen beholdes, samtidig som man tilpasser seg utviklingen og de mulighetene som finnes:

 
– Det går an å bygge tett og samtidig gjøre det pent. Her vil vi gjøre minimale terrenginngrep, og dette er våre folk gode på. Det vil være grønne belter mellom hyttene, skriver RB.