Bildet over: Disse fire er bare noen av dem som nå ønsker å ta tak for at Trysil også skal bli en sommerdestinasjon. Fra venstre Hans Martin Nysæter (Destinasjon Trysil), Olve Norderhaug (Villmarkskompaniet), Gudrun Sanaker Lohne (Destinasjon Trysil), Rune Aamold (Vestre Trysil Utmarkslag) og Ulf Ruder (Trysilguidene).

- Dette er nok det største samlede krafttaket som gjøres for å utvikle Trysil enda mer som sommerdestinasjon, mener Gudrun Sanaker Lohne, i Destinasjon Trysil. Destinasjon arrangerte nylig Trysilseminaret på Radisson-hotellet og om lag 150 personer fra næringslivet og andre fra Trysil deltok, melder Østlendingen.

Målet for seminaret var krystallklart: Å bidra positivt og gi framtidstro slik at de i Trysil skal klare å utjevne sesong- variasjonene.

– Har en stor utfordring

- De største utfordringene i Trysil er knyttet til sommeren. Sesongsvingningene er mange. Det er få helårsansatte og det har vært lite midler til noen sommersatsing, sier Sanaker Lohne. Nå virker det imidlertid som om det finnes både vilje og økonomi til å satse ytterligere på sommerturisme i Trysil.

Flere av aktørene presenterte både planer, visjoner og nyheter på seminaret.

Jakt og fiske i Vestre

Først ut var Torbjørn Amdahl i Trysilfjellet Utmarkslag. Han fortalte om prosjektet Idrettsturisme, som skal ha sin base rundt den lenge påtenkte Trysilfjell Arena vest for Turistsenteret.

- Vi har allerede søkt Investinor om å utrede prosjektet. De kan være en potensiell investor for et slik prosjekt, sier Amdahl, som har planer om muligheter for både langrenn, fotball, skiskyting, skøyter, treningssenter og mer til rundt arenaen.

Fra Vestre Trysil Utmarkslag holdt Rune Aamold innlegg om tilrettelagte produkter for jakt, fiske og friluftsliv.

Millioner til lek og moro

I Turistsenteret på sørsida av Trysilfjellet har Villmarkskompaniet store planer. De ønsker å tilrettelegge for lek og moro. Det er konkrete planer om både klatrepark, rodelbane, trampolinepark og zipline. Prosjektet har en kostnadsramme på cirka 7,9 millioner kroner.

- Dette ville vært et kjempeløft for Trysil. Prosjektet ferdigstilles i september, så vi får se, sier prosjektleder Olve Norderhaug. Han styrer også prosjektet med å tilrettelegge for motoraktiviteter på Sæteråsen. Der er det planer om både snøscooterløyper, ATV-løyper, gokart, icekart, skytebane og flyaktiviteter.

Dette prosjektet har ikke kommet like langt i planlegging og budsjettering.

- Vi har fått med de frivillige organisasjonene der på dette, og håper å skape bredere aksept ved å ta klare miljøhensyn, sier Norderhaug.

Dette var bare noe av det som ble presentert på seminaret, men Sanaker Lohne er klar.

- Alle i Trysil må jobbe sammen for å skape framtidens helårsdestinasjon!

 

RELATERTE SAKER:

Med Figen i Trysilelva

- Hytteeierne holdt liv i bygda de vanskelige årene