Bildet over: Tom Martin Kj. Hartviksen fra Destinasjon Trysil.

Innovativ Fjellturisme er en sammenslutning av fjelldestinasjoner med tilknytning til Hardangervidda. Fra før er Hemsedal, Hovden, Geilo, Rjukan, Gol, Vrådal, Rauland og Norefjell med, og nå har også Trysil meldt seg inn som samarbeidspartner.

Sammen skal de synliggjøre Fjell-Norge som reisemål og skape trøkk for å dra flere turister til innenlandsnorge. Ved å stå sammen står fjelldestinasjonene sterkere når markedsmidlene fra Innovasjon Norge skal fordeles.

Les også: Vil ha sommerliv på vintersted

Innlandet opp og frem

- Ofte er det norske fjorder og vestlandske fjell, kystkultur fra Nord-Norge og bilder fra Svalbard som pryder turistbrosjyrene når Norge skal markedsføres i utlandet. Men dette ønsker Innovativ Fjellturisme å gjøre noe med, sier Tom Martin Kj. Hartviksen fra Destinasjon Trysil til avisa Østlendingen, og peker på et nytt tysk magasin med norske fjorder på forsida.

Samarbeidspartnerne ønsker å synliggjøre Fjell-Norge på en bedre måte. Bedre markedsføring skal lokke turistene forbi vestlandske fjell og fjorder og inn i den norske fjellheimen der også Trysil ligger. Vinter-Trysil er godt kjent ute i verden, men kommunen trenger flere sommerturister for å få til blant annet flere helårsarbeidsplasser.

Trysil blir styrket

Det er etablert et markedsråd i sammenslutningen med representanter fra alle destinasjoner. Her vil også Trysil være representert, og destinasjonen jobber med å få en plass i styret.

- Vi synes dette er veldig spennende, og tror Trysil kommer styrket ut av samarbeidet. Ved å få synliggjort fjellets kvaliteter vil flere turister trekkes til Fjell-Norge og dermed også til Trysil, tror Knut Løken.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE