Bildet over: 16 næringslivsaktører på Sjusjøen ønsker å videreutvikle Norges største hytteby. Merethe Sandum bør få mye av æren. (Foto: Ole Johan Storsve)

Det er ingen hemmelighet at næringslivet på Sjusjøen har slitt med å få til et fruktbart samarbeid til det beste for den populære reiselivsdestinasjonen i Ringsaker. Samtidig har man innsett at noe må gjøres for å møte den stadig tøffere konkurransen fra blant andre Skei, Beitostølen, Gålå, skriver Ringsaker Blad.

Og nå er virkelig ting på gang, etter at Ringsakfjellet Fritid AS hyret inn Merethe Sandum for å lede et forprosjekt for utvikling av Sjusjøen. Forprosjektet har hatt som hovedmål å avklare aktørens vilje og forpliktelse til et tett og formelt samarbeid.

LES OGSÅ: Her vil flest kjøpe seg hytte

– Ved forprosjektets slutt har 16 aktører sagt seg villig til å bidra med til sammen en halv million kroner per år i tre år. Det borger for at næringslivet på Sjusjøen ønsker å samarbeide, sier prosjektleder Merethe Sandum fornøyd.

Må framstå enhetlig

Hun sier videre at Innovasjon Norge har støttet forprosjektet med 300.000 kroner.

– Innovasjon Norge ønsker dessuten å bidra med inntil 750.000 kroner per år i tre år hvis vi klarer å finansiere opp et hovedprosjekt. Grunneierne vil samordne egne interesser og videre fremdrift først, sier Sandum til Ringsaker Blad.

– Hvilke konkrete planer har dere for Sjusjøen?

– Næringa sjøl skal være med å bestemme hvilke tiltak som skal settes i gang. Forprosjektet viser at Sjusjøen må framstå mer enhetlig enn det som er tilfelle i dag. Sjusjøen har sju-åtte ulike nettsider. Målet må være ei nettside. Deretter ønsker vi å forskjønne området slik at turistene og hytteeierne føler seg mer velkomne når de kommer til Sjusjøen. Arbeidet er allerede i gang, sier Sandum.

Viktigste målgruppe

Brøttum allmenning har ryddet mange trær og mye vegetasjon ved Vassbakken for å gjøre utsikten oppover mot Sjusjøen mye bedre. Her er det også et mål om å sette opp igjen et nytt skilt med bl.a. kart over hytteområdet, sykkel- og turmuligheter.

LES OGSÅ: – Boplikt er unødvendig

– Hytteeierne er den viktigste målgruppen i Norge største hytteby. Sjusjøen har totalt rundt 3000 hytter og 200 leiligheter. Og gullet på Sjusjøen er skisporene. Derfor ønsker aktørene å legge til rette for økt salg innen ski, sykkel og sti, sier Sandum. Hun legger til at turstien rundt Sjusjøvannet skal rustes opp. Den blir sju kilometer lang, 2–3 meter bred og tilrettelagt for rullestolbrukere.

– Gjennom flere hyttebrukerundersøkelser er en godt opparbeidet sti rundt vannet et stadig ønske fra hytteeierne. Den vil ikke bare være til stor glede for dem, men også for turister, lokalbefolkning og næringsdrivende i mange år framover, sier Sandum.

Velkomstskilt

I tillegg skal det ordnes opp i skiltkaoset som råder på Sjusjøen.

– Mange av skiltene har forskjellige farger og størrelser og noen av dem henviser til aktører som ikke finnes lenger. Vi er nå i gang for å se på saken, sier Sandum.

Det er også store planer om en elektronisk infotavle nedfor innkjøringen til Natrudstilen. Den skal ønske velkommen både til Sjusjøen og Ringsakfjellet og samtidig fortelle hva som skjer.

Det er også et sterkt ønske om en gang- og sykkelsti fra Mesnali til Sjusjøen sentrum og en asfaltert veg fra enden av Utsiktsveien til Brannhytta på toppen av Natrudstilen.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE