Motstanderne argumenterte med at den uerstattelige natur, stillheten, fuglesangen og roen vil bli ødelagt, både for hyttefolk og fastboende. Og selv om vindkraftverket bare vil dekke 1,8 prosent av kommunens areal, vil de 175 meter høye vindmøllene være synlige fra de fleste stedene i kommunen. Lyden var også et tema, både infralyd og lavfrekvens.

Naturverdier handler også om penger

Eiendomsskatten på vindmølleparken til Nord-Odal kommune kan bli på rundt 8-10 millioner årlig, men de frammøtte eierne av hytter og hus var naturlig nok mest bekymret for verdien på egne eiendommer. For hvis noen for eksempel ønsker å kvitte seg med hytta si fordi de opplever naturen som ødelagt, er det ikke unaturlig å spørre om det er noen andre som i det hele tatt vil kjøpe.
For øyeblikket ligger det bare ei hytte til salgs på finn.no, til en ganske så lav pris, bare 220.000 kroner. Grunnen til dét er nok vel så gjerne den dårlige standarden, som frykten for vindmøller. Selv om hytta er så ny som fra 1976, har den vært dårlig vedlikeholdt og må ses på som et rehabiliteringsprosjekt, kan vi lese i annonsen. Les om Hedmarks rimeligste hytte. Les også om vindmøllemotstand på Sørlandet.

Føler du deg berørt av vindmølleplanene?

Da er høringsfristen 1. mai.