skisakeråsen[1]_640x416
Her i Skisakeråsen i Tjølling skal det bygges 28 hytter. Visningshytta står nå ferdig.

Bildet over: John Hagen fra Solhytten og grunneier Magne Sundby er klare for å begynne salget i Skisakeråsen.

– Vi må helt tilbake til 70-tallet for å finne en lignende utbygging i Tjølling, sier Magne Sundby. Han er grunneier og utbygger av hyttefeltet Skisakeråsen, som ligger mellom ferieidyllene Ula og Kjerringvik i Tjølling i Larvik kommune.

Når Hytteavisen kommer på besøk, står en hytte ferdig. Den fungerer som visningshytte. Etter planen skal det komme 27 hytter til – hvis salget går som det skal. Og det er ikke selger John Hagen i Solhytten i tvil om at det gjør.

LES OGSÅ: Nye hytter fra Solhytten i Sirdal

– Dette er et helt unikt felt: forholdsvis rimelige hytter så nærme sjøen. Ingen i Vestfold er i nærheten, sier han og røper samtidig at han ble veldig glad da Sundby henvendte seg til Solhytten for å få dem med på laget.

– Jeg tror det skal gå bra å få solgt disse hyttene. Det kommer til å gå kjapt, spår han med et smil.

Få ut det maksimale

Sundby kom flyttende fra Oslo for å overta bestefarens gård for åtte år siden, og etter et par år begynte han å sysle med planer om et hyttefelt. Mange trodde det ville bli vanskelig å få det til, men reguleringsplanen kom etter hvert på plass, og Sundby kunne starte arbeidet. Han har tatt permisjon fra jobben sin for å drive med dette på heltid, men tar det trinnvis.

LES OGSÅ: Her er det lov å bygge hytte igjen

– Jeg ligger ikke våken på nettene og bekymrer meg, men har et langt tidsperspektiv og tar det som det kommer, sier han.

50 mål er satt av til feltet, og Sundby har vært nøye med å prøve å få det maksimale ut av alle tomtene i forhold til solforhold, utsikt og innsyn hyttene imellom.

Setter i gang med salg

Prisen for hyttene vil ligge på mellom 2.350.000 og 4 millioner. Foreløpig er ingen solgt, men Sundby og Hagen planlegger å sette i gang med salg i løpet av kort tid. Markedsføringen vil gå via messer, nettsider, aviser og megler.

LES OGSÅ: 45 år med samme modell

De har merket en viss interesse allerede – Tjølling er et kjent og kjært område for mange.

– Rundt her er det masse fine strender og viker. Hyttefeltet ligger vestvendt og hyttene vil ha sol fra morgen til kveld, frister Sundby.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE