Noen er kanskje fortsatt engstelige for smitte, men festivalgeneral Håvard Halvosrsen forsikrer at arrangementene avvikles på betryggende vis og i tråd med de veiledninger som er gitt av helsemyndighetene. Han ser ingen grunn til at publikum skal uroe seg. Fokus kan trygt være på maten, mener han.

Publikum bekymrer seg heller ikke i synlig grad. Publikumsmessig ser årets festival til å bli den publikumsmessig beste, forteller Halvorsen til avisa Valdres. Nesten alle billetter til fredagens og lørdagens arrangementer er utsolgt. Men så er det ingen ringere enn CC Cowboys og DDE som entrer scenen i storteltet i Fagernesparken.

Rundt 80 000 smaksprøver blir utdelt i teltet, og som vanlig skal årets beste rakfisk kåres gjennom høytidelig og faglig kompetent juryering. Produsentene som deltar er etter manges syn de beste i landet.

Les mer om rakfiskfestivalen.

- Deltakerne må være produsenter av oppdretts-rakørret og ha en årsproduksjon på minimum 10 tonn. Vi har også stilt et krav at produktene skal være tilgjengelig og i salg for allmennheten. Det er viktig at de som av ulike årsaker ikke kan reise til Fagernes for å få med seg årets begivenhet kan handle sin favorittfisk i nærheten av der de bor, opplyser Håvard Halvorsen på festivalens hjemmeside.

Fagjuryen bedømmer utseende, lukt, smak og tekstur etter kriterier som er relevante for rakfisk, hvor smak vektlegges høyest.