På varme sommerdager kan det være en utfordring å få vannet nok. For å få sunne og lykkelige vekster gjelder det å ha redskapene og systemene som gjør det mulig å gi plantene det de trenger av væske. Blant andre Gardena har flere løsninger som er like aktuelle i ferien, som når den hektiske hverdagen med skolestart, arbeid og plikter kaller. 

Skjermbilde 2021-06-16 kl
Nå inntar smartteknologien hagestellet også. Gardenas Smart Water Control gir full kontroll på vanningen via mobilen.

Vanning styres via appen

Å kunne styre vanningen selv når du ikke befinner deg i hagen, gjør jobben mye enklere. Med Gardenas Smart Water Control-settet har smart-teknologien inntatt hagen, forklarer Finn Schøll. Alt du trenger for å ha full kontroll på vanningen får du via Gardenas Smart-appen på mobilen. Setter består av Smart Water Control og Smart Gateway, og fungerer slik at vannforsyningen styres automatisk og tilpasses etter type planter, lysforhold og værmeldingen. På denne måten blir vanningen optimal uten at du behøver å tenke på den hele tiden. For Finn betyr et vanningssystem én ting mindre å tenke på i en travel hverdag. 
– Jeg tenker ikke så mye på vanning lenger – ser bare resultatet, sier han og smiler fornøyd. 
Schøll
Micro-Drip sørger for riktig mengde vann, og fungerer både for bed og krukker.

Vanning om natten

Gardenas Micro-Drip er høyaktuell i en tid med et stadig økende fokus på riktig bruk av naturressursene. Systemet sparer opptil 70 prosent vann i forhold til annen type vanning. Micro-Drip sørger for riktig mengde vann, og fungerer både for bed og krukker. Det fleksible systemet er utviklet med tanke på at alle uterom er unike, med ulike utforminger og behov, og er enkelt både å installere og endre ved behov. 
– Et råd på veien: Det er viktig å vanne om natten, da vil nemlig ikke vannet forddampe. Det er viktig å gi plantene nok væske. Det er nok mange som undervurderer hvor mye vann de faktisk trenger, sier blomsterdekoratøren og TV-personligheten.
Schøll3
Dette solcelledrevne settet består av sollcellepanel, en kontrollenhet med oppladbare batterier styrer vanningsplanen, og en pumpe trekker vann fra en bøtte eller annen vannkilde.

 Solen en fantastisk energikilde som brukes på best mulig måte i Gardenas vanningssystem AquaBloom. Ingen vannkran eller utendørs strømkilde på uteplassen din? Null problem – dette solcelledrevne settet trenger bare solskinn for å fungere. Et solcellepanel, en kontrollenhet med oppladbare batterier styrer vanningsplanen, og en pumpe trekker vann fra en bøtte eller annen vannkilde. AquaBloom har kapasitet til å vanne så mange som 20 planter og tar minimalt med plass, slik at den er perfekt på en balkong eller terrasse. Systemets drypphoder sørger for jevn vanning, og med 14 ulike vanningsprogrammer skaper AquaBloom gode vilkår for en frodig oase, forteller Finn Schøll.