Å innføre eller utvide eiendomsskatten er stikk i strid med det som i dag er Fremskrittspartiets partiprogram. Bamble-saken ble tema under landsmøtet i Fremskrittspartiet på Gardermoen i helgen. Formannskapet i Telemarkskommunen har nettopp vedtatt utvidelsen av eiendomsskatten, en sak som skal endelig behandles i kommunestyret. Bamble er hjemkommunen til stortingsrepresentant Bård Hoksrud. På landsmøtet støttet han et forslag om at representanter som går inn for eiendomsskatt skal irettesettes eller straffes, skriver VG.

Vil kuppe kommunestyret

Hoksrud sier til avisa Varden at han nå vil jobbe for å snu kommunestyret foran den endelige behandlingen av spørsmålet om eiendomsskatt. Kommunestyrets møte finner sted 6. mai.

- Det dreier seg om 2,5 prosent av et budsjett på 700 millioner kroner. De pengene finner vi, sier Hogsrud. Frp-politikerens partikollega, Bamble-ordfører Jon Pieter Flølo sier at formannskapets vedtak om å utvide eiendomsskatten handler om et rent likhetsprinsipp.

40 millioner kroner

- Vi har hatt eiendomsskatt i Bamble i 30 år. Vi får inn 40 millioner kroner i året; fem av dem omfatter boliger, resten betaler næringslivet. Poenget er at denne skatten har vært svært urettferdig fordelt. Faktisk har vi noen steder hatt eiendomsskatt på den ene siden av veien, og den andre ikke. Målet er selvsagt å redusere skatten, men først må vi gjøre noe med dette kunstige skillet, sier Bambleordføreren til Varden.

 

RELATERT SAK:

2.000 hytter kan få ny skatt

Flere kommuner vurderer hytteskatt