PIZZABUNN

Ingredienser

For å lage 4 pizzabunner:

500 gram Pizzamel tipo 00
2 ts tørrgjær
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts sukker
310 gram temperert vann

Slik gjør du 

  • Bland inn alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland sammen. Hell i olivenolje og vann og kjør på medium hastighet i 15 minutter. Tilsett litt mer væske eller mel til du får en perfekt konsistens på deigen.
  • Legg litt mel på benken og hell ut deigen. Kna den sammen og legg i en bolle. Ta på plastfolie og la heve i ca. 30 minutter til dobbel størrelse.
  • Kna deigen en gang til, og del opp i 4 like biter. Hver deig skal veie ca. 190 gram. Rull sammen til fine og runde boller.
  • Legg på et oljet brett. Gni på litt temperert vann og dekk med plastfolie. Dette gjør du for at bunnen skal holde seg smidig og at kantene ikke skal bli tørre. Hev ute i ca. 20 minutter og sett i kjøleskapet.

Du kan gjerne la bunnen hvile i kjøleskapet i flere timer, eller lag i stand pizzabunnene dagen før du skal lage pizzaen. Pizzaen blir best hvis den stekes på høy varme og bruk gjerne en pizzastein for ekstra sprø bunn.

PIZZASAUS

Ingredienser

For å lage saus til 4 pizzaer:
5 stk. gode tomater
1 stk. sjalottløk
0,5 ts sukker
0,5 ts salt
0,5 ss god olivenolje
0,5 dl rødvin
4 fedd hvitløk
0,5 boks hermetiske tomater

Slik gjør du 

  • Start med å kutte tomatene i to, og legg dem i en ildfast form. Strø over sukker og litt olivenolje. Legg hvitløksbåtene med skall i samme form og sett i ovnen på 180 grader i én time.
  • Resultatet er søte, bakte tomater og hvitløk. Kutt sjalottløk og legg i en kjele med litt olivenolje og stek på middels varme til de er blitt blanke og myke.
  • Tilsett rødvin og kok til rødvinen nesten er helt borte. Tilsett boksen med de hermetiske tomatene og la koke i noen få minutter. Når tomatene og hvitløkene er ferdigbakte i ovnen heller du disse opp i kjelen (husk å ta skallet av hvitløken).
  • Kjør helt glatt med en stavmikser. Smak til med salt og eventuelt sukker. Avkjøl pizzasausen. Hvis du ønsker en helt glatt saus, kan du sile den.

Lykke til! 

 

Kilde: Weber