Det norske folk løp ikke om kapp for å kjøpe hytter mens finansdramaene i Syd-Europa var på sitt heteste i høst, og produsenten Hedda i Valdres var blant dem som måtte permittere ansatte. Gjennom høsten var det også flere konkurser i bransjen, blant annet gikk Trysil-entreprenøren LL Hanstad overende.

LES OGSÅ: HEDDA HYTTER MÅ PERMITTERE

Men nå meldes det om en god start på 2012. Hedda Hytter permitterte i november fem av 23 ansatte på grunn av lav etterspørsel. Nå er to av fem tatt inn igjen, og i løpet av februar regner daglig leder Magne Omsrud med at hele staben er tilbake i arbeid, melder avisa Valdres.

Saltdalshytta_smart02
Lanseringen av Smart-serien i fjor styrket Saltdalshyttas modellspekter.

Rekordår

Men noen har klart seg bemerkelsesverdig godt gjennom hele finanskrisen. Saltdalshytta satte ny rekord med 400 solgte hytter i “kriseåret” 2011. Hittil er det solgt 250 hytter for levering i 2012, og pågangen av kunder er større enn på samme tid i fjor. Flere kataloger går ut, og trafikken er større på Saltdalshyttas hjemmeside.

LES OGSÅ: NY RIMELIG SERIE FRA SALTDALSHYTTA

- Selgerne merker stor pågang over hele landet, forteller Øyvind Skogvoll til Hytteavisen. Han er markedsansvarlig for landets største hytteprodusent. Saltdalshytta har for øvrig nettopp besluttet å også gå inn i husmarkedet. Dessuten kjøpte selskapet Røroshytta i fjor, for å ta mer av laftemarkedet.

- Også selgerne i Røroshytta merker en positiv effekt i markedet, etter at vi har lansert flere nye modeller de siste ukene, forteller Skogvoll.

Asgaut_Ravndal_foto Solhytten_450x590
Asgaut Ravndal er tilfreds med Solhyttens start på året.

Kanonforhold

Med kanonforhold i kjerneområdet Sirdal melder også Stavanger-baserte Solhytten om en god start på hytteåret. Daglig leder Asgaut Ravndal forteller om salg av hytter til 17 millioner kroner så langt i år. Solhytten hadde for øvrig et noe brattere år i 2011 enn året før, men omsatte allikevel for snaut 110 millioner kroner og hadde et resultat på 11,5 millioner kroner etter fjoråret. Solhytten har blant annet stor aktivitet i Sirdal.

LES OGSÅ: FEIRER 30 ÅR MED NYE MODELLER

- Vi har nettopp lansert et nytt delfelt med 18 boenheter i Sirdal. Etter kort tid i markedet er fem av disse reservert, forteller en tilfreds Ravndal. De 18 enhetene selges nøkkelferdige, og representerer den ene halvdelen av hyttefirmaet, Solhytten Eiendom AS, som selger ferdige enheter på tomt. Den andre halvdelen av Solhytten selger hyttebyggesett. Asgaut Ravndal tror 2012 blir et godt år. Samtidig ber han hyttefolk tenke langsiktig. En hytteinvestering er noe de fleste gjør en gang. Mens gjennom livet må man regne med flere finanskriser.

Heddahytte_640x395
Hedda Hytter har god erfaring med å la kunder prøvebo hyttene.

Snart høysesong

Hedda Hytters ledelse er ikke helt på hvilepuls ennå, men har tro på at kurven peker riktig vei.

LES OGSÅ: HEDDA HYTTER STYRKER POSISJONEN

- Markedet er i bevegelse, og vinterferie og påskeferie er normalt høysesong for salg av hytter, sier Magne Omsrud, som er spent på hvordan det totale bildet ser ut frem mot sommeren. Et populært tilbud som har gitt en del nye kunder er at man kan prøvebo Hedda Hytters modeller. En slik prøvehytte finnes allerede i Hedalen, med populære Vassfaret like ved. Innen vinterferien skal en ny prøvehytte stå klar i Vaset, med Høyset Panorama som tomteleverandør.

GÅ TIL HYTTEAVISEN PÅ FACEBOOK