Tolga_stue_foer_IFI
FØR: Det gule, mørke er historie.

Tekst: Trine Midtsem/ifi.no/ Interiørbistand: Inger Ystgaard/ifi.no/Samarbeidspartner: Hytteliv/ Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Stua i den vakre tømmerhytta har skiftet karakter, og det samme har atmosfæren. Fra å være mørkegul med stor, urolig kvist på alle de store flatene, er det en lettere, roligere utgave som ønsker velkommen i dag.

De største endringene

Taket er nå hvitmalt, og bringer mye lys inn i rommet. Fordi det var ønskelig å beholde trestrukturen på tømmeret, falt valget på en panellakk, en gråpigmentert variant. Med den ble veggen roet ned, og fikk en dempet, grå overflate. Tømmerbjelkene i taket gjennomgikk samme behandling, med ett ekstra strøk, og fremheves kledelig.  

Gulvet måtte skiftes, og et lutet og oljet tregulv ble lagt. Rommet tilføres varme farger ved hjelp av løse elementer, som det umalte treverket i møblene, et trau, putene i sofaen og gulvteppet.

Foruten hjørnesofaen, er alle de gamle møblene beholdt. Med nye, roligere rammer kommer de bedre til sin rett. Det samme gjelder den flotte, gamle peisen, som nå er omgitt av farger den harmonerer med.

Tolga_stue_Foto_Per_Erik_Jaeger_IFI
Rolige vegger i en dempet gråtone mot den nye hjørnesofaen. Putene og gulvteppet tilfører varme farger.

Fin effekt på enkelt vis

Den tidligere så blå gyngestolen og bordets understell har fått samme behandling. De ble påført nesten sort maling, som så er delvis slipt vekk på deler av møblene. Under bordet slippes den gamle rødfargen gjennom, mens det på gyngestolen kan skimtes rester av den blå – en enkel metode med fin effekt. 

Dette ble brukt:

  • Tak, listverk og vinduer: farge 0502-Y
  • Vegger og takbjelker: Panellakk, gråpigmentert – SCANOX
  • Puter, møbler, lamper, teppe, saueskinn, gyngestol og annet løsøre: PRIVAT
  • Bordets understell + gyngestol: farge S 8000-N