Styreleder Bjørn Otterlei tok umiddelbart affære ved å sende brev til hytteeierne med kopi til kommunen og politiet. Dermed ble det full ståhei i styret i Søndre Bjørnsund Vel, hvor flertallet var sterkt kritiske til styreleders framgangsmåte. Dette måtte kunne løses i all fordragelighet, mente flertallet, ifølge Romsdals Budstikke.

Zoom og nattfoto

Eierne skal ha forklart at dette var kameraer de bare brukte til å følge med på vær og vind. Men det forhold at de skal ha vært avanserte med muligheter våde for zooming og nattfotografering, gjør at mange reagerte kraftig på overvåkningen.

Styreleder Otterlei får sterk støtte fra advokat Margrethe Toven, selv med dype røtter i øysamfunnet.

Ulovlig, straffbart

– Ulovlig overvåking er et alvorlig lovbrudd, som er straffbart. Det er en alvorlig krenkelse av privatlivets fred. Hvis man skal overvåke utenom sin egen eiendom så skal man ha tillatelse til det og det skal merkes at det er overvåking, sier advokaten til Budstikka og framholder at slike forhold i utgangspunktet bør anmeldes.

Tovan har snakket med flere som er på hugget og vil anmelde saken. Både for henne og andre i øyparadiset handler det om hva slags samfunn man vil ha på Bjørnsund. 

Kameraer fjernet

- Lar man dette passere så kan vi få flere tilfeller av uønsket overvåking. Det kan vi ikke akseptere. Vi skal ha et feriested hvor vi slipper å gå rundt å være redd for å bli overvåket, sier advokat Toven til avisa.

Seinere i sommer er det årsmøte i velforeningen. Hytteeierne har fjernet kameraene, men mange er fortsatt opprørt over at ulovlige overvåkning i det hele tatt har funnet sted.