Kart_Trysilfjellet_2

I fjor høynet kommunen kloakkavgiftene i Trysil. For de fastboende ble avgiftene økt med 44 prosent, mens hytteeierne fikk en økning på 145,9 prosent. Det fikk leder i Fageråsen hytteeierforbund, Kjell A. Brenden, til å se rødt.

– Vi trodde vi var en ressurs, men vi blir behandlet som en parasitt, sier han.

Brenden har sammen med leder i Trysilfjell hytteeierforening og ordfører i Norges hytteeierforbund, Halvor Stormoen, ført saken på vegne av frustrerte hytteeiere i Trysil. Tidligere i år sendte hytteeierne - uten videre hell - en klage til Fylkesmannen.

Nå ligger saken hos sivilombudsmannen.

– Vi avventer svar, men vi kommer ikke til å gi oss. Sammen med hytteeierforeningen på sørsiden av Trysilfjellet har vi satt av penger til å forfølge denne saken rettslig, sier Brenden til Østlendingen.

Les også: Meltveit Kleppa (Sp) åpner for å gi hyttefolk lokal stemmerett

Trysil_hytteeier_brenden
Kjell A. Brenden snakker på vegne av frustrerte hytteeiere i Trysil.

Forskjellsbehandling

– Vi oppfatter det som at kommunen mener at det er hytteeierne som skal bære hovedbyrden av å bygge ut turistnæringen i Trysil, sier Brenden.

Han mener nå at forskjellsbehandlingen har gått for langt.

– Jeg får inntrykk av at det er en slags desperasjon over det hele. Utgifter må avpasses inntekter, man kan ikke bare flå en gruppe fordi det passer seg, sier Brenden.

Les også: Nye regler kan gi økt hytteskatt

Tidligere har hytteeierne reagert på at de må betale over dobbelt så mye i eiendomsskatt som de fastboende.

Og at denne, ifølge Brenden, i fjor ble økt med ytterligere åtte prosent gjorde ikke saken mye bedre.

Les også: Hytteeiere reagerer på nytt avgiftshopp

– Rett og rimelig

Under et møte mellom hytteeierforeninga og kommunen i fjor, orienterte virksomhetsleder for teknisk drift, Hans Martin Aas, om årsaken til gebyrøkningen.

– Når Innbygda renseanlegg nå bygges ut for over 100 millioner kroner, er det abonnentene som må betale. Og siden det er veksten i fritidsboliger som utløser behovet for større kapasitet, mente Aas det var rimelig at de må dekke mer av investeringen enn de fastboende.

– Vi reagerer kraftig på at vi som hytteeiere må betale prisen for kommunens økning av kommersielle senger, sier Brenden.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE