Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

- Brettspill

Hyttekos på spill

Uansett krangling eller usympatiske personlighetstrekk som måtte dukke opp, brettspill er både lærerikt og samlende for en familie eller venneflokk. Her er noen varme anbefalinger om du vil prøve et nytt spill.
spill
Det er kanskje fristende å prøve noe nytt, men ikke alle tar sjansen. Kanskje er du redd for at det skal være et kjedelig spill med en vanskelig bruksanvisning? Da kan det være greit å spørre i bokhandelen eller lekebutikken hva som anbefales. Eller sjekke hvilke spill som er bestselgere eller har gjort det bra i ulike tester. Det har vi gjort! Her er noen klassikere, noen bestselgere, noen testvinnere og noen spill som forhandlerne selv anbefaler. Måtte den beste vinne! (Noen priser er veiledende, andre kan være reduserte og derfor variere).
Article image

Pondus Spillet

Antall spillere: 2 – 4/lag
Passer for: Fra 14 år
Om spillet: I spillet får du spørsmål knyttet til Pondus og alt han kan. Vet du f.eks. hvilken populær hårfrisyre Pondus hadde som ung? Eller hvilket fotballag Bjørn Wirkola vant cupfinalen med i 1971? Men det handler ikke bare om kunnskap: Her kan du virkelig stikke kjepper i hjulene til motspillerne og drible deg lettvint frem mot mål.
Pris: 359 kroner

Article image

Den forsvunne Diamanten

Antall spillere: 2 – 5
Passer for: Fra 7 år
Om spillet: Du er i Afrika på jakt etter den sagnomsuste diamanten «Afrikas Stjerne» somdumå bringe til Kairo eller Tanger. Underveis kan du finne andre verdifulle diamanter som du kan løse inn mot penger til ferden gjennom Afrika. Destomer penger du klarer å skaffe deg, desto lettere kan du snu brikker og ta snarveier med fly eller båt. Når som helst kan røvere, beduiner og pirater slå til, og finner en motspiller «Afrikas Stjerne» før deg, må du lete etter et visum og nå fram til Kairo eller Tanger før ham/hun for å vinne.
Pris: 229 kroner

Article image

Kokkelimonke

Antall spillere: 3 – 8
Passer for: Fra 12 år
Om spillet: En klassiker blant norske underholdningspill hvor man ved å finne opp forklaringer på en rekke elleville ord skal bøffe sine motstandere til å tro på sin egen forklaring! Blir nå nylansert med i ny drakt og med nye oppgaver - og du får den klassiske 1995-utgaven med på kjøpet.
Pris: 299 kroner

Article image

Alias

Antall spillere: Fra 4 spillere
Passer for: Fra 7 år
Om spillet: Et ordforklaringsspill for voksne som spilles på tomannslag. Spillet går ut på å forklare ett ord innefor visse grenser med hjelp av synonymer, motsetninger og antydninger.Man skal forklare så medspilleren forstår og gjetter på så mange ord sommulig innen sanden renner ut i timeglasset.
Pris: 199 kroner

Article image

Backpacker

Antall spillere: 2 – 4
Passer for: Fra 12 år
Om spillet: Velg mellom 21 byer over hele verden å besøke. Men ingenting i livet er gratis, så spillerne må skaffe seg jobb og tjene til livets opphold. Litt kunnskap om landet og byen hjelper deg også underveis. Spillet er differensiert på to ulikemålgrupper, juniorer og voksne, somspillermed hvert sitt sett med guidebøker og yrkesbøker. Kanskje du lærer noe om det verden har å by på, og kanskje du plukker opp en og annen utenlandsk glose du kan briljere med?
Pris: 399 kroner

Article image

Trivial Pursuit – Populærutgaven

Antall spillere: 2 – 4
Passer for: Fra 15 år
Om spillet: Trivial Pursuit – i over 20 år den ubestridte underholdningsklassikeren innenfor for spørsmål og svarspill. Med spennende temaversjoner og spesialutgaver. Livet stiller de beste spørsmål. Denne nye utgaven handler om underholdning, sladder og trender. Nye spørsmål om alt fra sportsidoler til supermodeller, TV-serier og kultfilm. Sektorspørsmålene finnes på DVD, så du tar lyd, filmog bilder til hjelp. Terningkast 4 av 6 i både VG og Aftenposten
(desember 2006).
Pris: 649 kroner

Article image

Guinness World Records

Antall spillere: 2 – 4
Passer for: Fra 7 år
Om spillet: Spillet er delt opp i fire ulike kategorier: Umulig og Sprøtt, Mulig og Umulig, Styrke og Hurtighet, Teknisk og Uteknisk. Spillerne flytter rundt på spillebrettet og kan enten havne på et spørsmålsfelt eller et DVD-felt. På DVD-feltene vises noen av verdens mest vågale og helsprø rekordforsøk, og det gjelder å følge godt med, for etterpåmå spilleren svare på et spørsmål knyttet til videoklippene. I tillegg kan man havne på feltet Utfordring, og fåmuligheten til å sette sin egen rekord.
Pris: 599 kroner

Article image

Monopol Her & nå-utgaven

Antall spillere: 2 – 6
Passer for: Fra 8 år
Om spillet: Leiene er steget til skyhøyt nivå i dagens Oslo. Du kan bygge leiligheter på Holmlia, dra til Jernbanetorget eller tjene millioner i Trosterudveien. Tjen raske penger – ikke bare hundretusener, men millioner! Velg mellom en rekke nye spillebrikker, bl.a. en mobiltelefon, rulleskøyter eller en cheeseburger. Inneholder pengesedler. Vinneren er den somtil slutt eier alt.
Pris: 659 kroner

Article image

New Amigos

Antall spillere: 2 – 4
Passer for: Alle som vil lære språk
Om spillet: Lær fremmedspråk på en svært underholdende måte! Spillerne leser opp en setning på språket som skal læres, og den aktuelle spilleren skal oversette dette til norsk. Om spilleren klarer oppgaven, så beholdes kortet og han kaster ett ekstra kast. Når spilleren har samlet 10 kort, skal han kvalifisere for reise. Finnes i flere utgaver med språk som, engelsk, fransk, spansk og tysk. Pris: 650 kroner

Article image

Penzum

Antall spillere: 2 – 7
Passer for: Fra 7 år
Om spillet: Penzumer et underholdende og pedagogisk riktig brettspill med spørsmål i tre alderskategorier. Dermed kan de yngste delta for fullt, samtidig som de eldre får noe å bryne seg på: Spillet er norskutviklet og følger grunnskolens læreplan. Alle spørsmålene er hentet fra grunnskolens pensum, og spillet er tatt i bruk av mange skoler.
Pris: 659 kroner

Article image

Jumbo Zoo – Årets barnespill 2007

Antall spillere: 2 – 4
Passer for: Fra 4 år
Om spillet: Kåret til årets barnespill i 2007 av brettspillguiden.no. De skriver: Et koselig spill som oppfyller barnas strenge krav til en god spilloplevelse. Hver spiller styrer en søt elefantunge, som deltar i en rekke spennende utfordringer. Vinneren av en utfordring vinner peanøtter, og alle må holde et våkent øyemed den uberegnelige dyrepasseren som forsøker å stjele de verdifulle peanøttene.
Pris: 198 kroner

Article image

Stormenes Tid - Årets familiespill 2007

Antall spillere: 2 - 4
Passer for: Fra 12 år
Om spillet: Kåret til årets familiespill i 2007 av brettspillguiden.no. De skriver: En engasjerende og rikt utstyrt brettspillversjon av Ken Folletts bestselgende roman. Spillerne oppfører den store katedralen i Kingsbridge. For å vinne må du være dyktigst i konkurransen om ressurser, arbeidskraft og tjenester. Spillet passer perfekt til alle som liker strategispill av typen «Settlers fra Catan» og «Ticket to Ride».
Pris: 499 kroner

Article image

Quackle - Årets selskapsspill 2007

Antall spillere: 3 - 8
Passer for: Fra 8 år
Om spillet: Kåret til årets selskapspill i 2007 av brettspillguiden.no. De skriver: En svært festlig spillopplevelse for alle som tåler en latterkrampe og ikke er for selvhøytidelige. Selskapspill der det gjelder å holde orden på dyrelyder! I starten av spillet får hver spiller utlevert et dyr – f.eks. en frosk, en hest, en gris eller en ku. Dyret ditt putter du i stallen, og nå er det om å gjøre for de andre spillerne å huske hvilket
dyr du har. Pris: 249 kroner

Article image

Junior Geni

Antall spillere: 2 – 6 eller lag
Passer for: Fra 7 til 12 år
Om spillet: Barnas eget spørrespill! Spillet inneholder spørsmål som er laget spesielt for barn mellom 7 og 12 år, fordelt på fire emner: Underholdning, naturfag, vår verden og litt av hvert.
Pris: 199 kroner