Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Foto: Leif Magne Flemmen

Brems i hyttemarkedet. Flest salg i Trysil, Vinje og Øyer.

- Fritidsboligmarkedet har roet seg etter hyttebonanzaen under pandemien, men det selges fortsatt mange dyre hytter, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Trefelling motorsag 1

Selvsikre menn med motorsag er en fare både for seg selv og andre

Våren er fellingstid, ikke bare for dyr. I dagene framover kommer mang en hyttefar til å dra i snora og selvsikkert gyve løs på gjenstridige vekster.  Men selvsikkerheten er ofte en fare i seg selv, sier trefellingseksperten Martin Aasbø.

Family Sitting On Sofa With Parents Arguing

Tenåringen til barneombudet: Har foreldrene mine lov å tvinge meg med på hyttetur?

For familiens håpefulle kan hytteturen være både en fest og en pest. Noen barn synes hytteglade foreldre er håpløst strenge og skrev en gang til Barneombudet med bønn om hjelp.

Sopptur med Geir Skeie

Soppsesongen i gang: Bli med mesterkokk Geir Skeie på sopptur

Et par timer ute kan gi deg nok sopp til mat som saus, risotto og viltkjøtt. Tørk den, frys den, eller sylt den på glass. Geir Skeie ser mange muligheter når han er på skogtur.

Torvtak[1]_630x473

Her er sjekklista for deg med torv på hyttetaket

Torvtaket er hyttas pryd. Men det fine og velpleide torvtaket er som regel et resultat av jevnlig vedlikehold og ettersyn. Her er noen eksperttips for hvordan torvtaket skal holdes vedlike.

Dette er metodene folk bruker for å omgå boplikten.

Boplikten som kreves i flere hyttekommuner, er såre lett å omgå, mener Norsk Hyttelag. Hyttelaget har publisert så å si hele oppskriften på hvordan man lurer seg unna den kontroversielle boplikten. Metodene som brukes, ikke sjelden av «rikfolk», skaper mange steder sterk irritasjon. 

Hytte nøytral illustrasjon - eldre hytte Meisalfjellet 2

Om Kari og Ola mister jobben, inntekten eller blir skilt, er hytta det siste de selger!

Nær sagt uansett hvor dårlig det står til økonomisk: Vi kvitter oss ikke med hytta. Hytteeierne elsker hytta si mer enn noe annet, viser en undersøkelse gjort av Hytteliv og Ipsos.

Påskeferien er berga for quizelskere i hus og hytter.

Dette knippet med relativt ferske quiz-bøker sopte vi med oss fra bokhandelen forleden dag. At fire quizbøker ligger rett foran kassa viser at butikkpersonalet kjenner sitt publikum godt og vet «hva som går» i disse dager.

Hytteeneri 1 - hytta

Denne "12-volts-hytta" får gulvvarme fra vedovnen!

Ikke har de strøm og ikke har de innlagt vann. Likevel er det ikke noe å si på komforten i hytta til familien Lien og Lindstad på Sjoga i Vingrom. I gulvene sirkulerer glykol oppvarmet fra vedovnen og sørger for jevn varme.

Ny skibok: 35 turer i "verdens beste skiterreng"

Viddene og fjellskogen mellom Hafjell/ Øyerfjellet og Sjusjøen er som skapt for langrenn, og tiltrekker seg alt fra nybegynnere til verdensmestre på ski. Nå kommer den første samlede presentasjon av denne langrenns-destinasjonen.

Girl wearing insulating primaloft jacket ice fishing with mormyshka ----Jente med isolerende jakke i primaloft fisker p� isen med mormyshka

Nå lurer iskald ørret under isen

For mange er isfiske noe som hører solfylte vårdager til. Dersom du kjenner triksene kan du imidlertid sikre deg en ørretmiddag – selv i årets mørkeste måneder.

Vannskade -

Vinterregel: Hold 10 grader i hytta

Hvis du ikke allerede har gjort det, haster det med tiltak for å unngå frostskader i hytta. Stadig flere opplever vannskader som følge av frostsprengte rør.

Brann[1]

Har du en slik adventlysestake på hytta? Husk å slå den av om natta!

Du er kanskje blant dem som skal pynte hytta til jul kommende helg. Kanskje har du også en slik adventstake, som du setter i vinduet og lar stå på døgnet rundt. Denne her tok fyr.

Vinterlukking

Ikke alle har vintervei til hytta: Huskeliste når hytta skal stenges for sesongen

Ikke alle har vintervei til hytta. Og da er tida inne for å lukke for vinteren. Her finner du viktige råd og tips. Følger du disse vil du finne hytta i like god stand når snøen smelter og en ny sesong starter.

Aurora Premium 1

Saltdalshytta: Lanserer ny serie med store og eksklusive hytter

Endelig slipper Saltdalshytta bilder av sin helt nye hytteserie – Aurora Premium. Nå vil hytteprodusenten gjøre seg aktuell også for den kjøpesterke gruppen som er ute etter større og mer eksklusive hytter.