Som medlem i DNT får du rabatt på overnatting på hyttene, samt rabatt på over 90 private turisthytter og fjellstuer i vårt rutenett. Du får også rabatt på fjellhyttene til de nordiske turistforeningene.

Rauhellern, betjent hytte på Hardangervidda med Hårteigen i bakgrunnen.
Ubetjent hytte: små hytter (5-25 sengeplasser), samt ofte ei sikringsbu med ekstraplasser. Hyttene er utstyrt med senger og tepper, kokemuligheter med kjeler, dekketøy og ved. Hyttene er åpne eller låst med DNTs standardnøkkel.
Selvbetjent hytte: som ubetjent hytte, men med et rikholdig matvarelager med middagsretter, pålegg, knekkebrød og lignende, som kan kjøpes på hytta. Hyttene er låst med DNTs standardnøkkel, og kan ha hyttevakt i sesongene.
Betjent hytte: drives av bestyrere/hyttevertskap. Servering av måltider (ofte tre-retters middag, samt vin/øl-rettigheter) og overnatting på to- til firemannsrom eller sovesal. De fleste hyttene har enkel, god standard med strøm, dusj og tørkerom for turtøy. Noen få hytter har også badstue.
 
I tillegg kommer et betydelig antall private turisthytter, som gjennom samarbeidsavtaler utgjør en viktig del av hytte- og rutenettet.

Du har én nøkkel - og over 400 hytter
DNTs hytter er låst med DNTs standardnøkkel. Den er tilgjengelig for alle medlemmer i DNT, og kan leies mot et depositum på kroner 100. Nøkkelen fås ved å kontakte et av DNTs kontorer rundt om i landet. Enkelte steder er det også mulig å kjøpe nøkkelen på bensinstasjoner, sportsbutikker eller kiosker.

Fannaråkhytta, Norges høyest beliggende turisthytte (2065 moh).

Priser
Som medlem i DNT får du rabatt på overnatting på alle DNT-hyttene. Medlemmer i DNT-ung får halv pris på overnatting, mens medlemmer i Barnas Turlag overnatter gratis på de fleste selvbetjente og ubetjente hyttene, og får ekstra rabatt på betjente hytter.

På betjente hytter kan du få tilbud om Fast opphold-spesialpris hvis du vil bo fast i noen dager. Prisen dekker overnatting og mat, samt sengetøy og eget rom. Dermed kan du gå dagsturer med lett sekk og slippe å lure på hvor du skal sove.

Alle medlemmer i DNT får dessuten rabatt på over 90 private turisthytter og fjellstuer i vårt rutenett. Du får også rabatt på fjellhyttene til de nordiske turistforeningene

Åpningstider
De selvbetjente og ubetjente hyttene er ofte helårsåpne, unntatt enkelte som stenger i den kaldeste vinterperioden. Noen hytter er stengt i kalvingsperioden for reinsdyr i mai/juni og andre i jaktperioden på høsten. Enkelte betjente hytter er åpne i vinterferien, mens de fleste er åpne i påsken og fra slutten av juni til midten av september, bortsett fra Haukeliseter, som er helårsåpen.

  • Åpningstidene for de enkelte hyttene finner du i Turplanleggeren (åpnes i nytt vindu)

I ett med naturen
DNTs hytter er forsøkt lagt skånsomt i terrenget av etiske hensyn, ofte i tilknytning til eldre setervoller hvor det tradisjonelt har vært overnattingsmuligheter. Transport av forsyninger til veiløse hytter begrenses til få turer, ofte vinterstid for ikke å lage terrengskader. DNTs eget miljøprogram for hyttedrift gir retningslinjer for alt fra behandling av avfall til transport og energiøkonomisering.

Kilde: DNT