Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Membran på hyttetaket

Torvtak har lange tradisjoner i Norge. Dagens byggemetoder og våre høye krav til komfort medfører økte krav til bygningen generelt og taket spesielt. Større tak med flere gjennomføringer krever bedre løsninger.
Pipe_liten_110x83
Takmembranen er den viktigste delen av taket. Følgende 3 krav bør stilles til membranen på et torvtak:

- membranen må være helt vanntett
- membranen må ikke inneholde giftstoffer som skader plantene
- membranen må være motstandsdyktig mot humussyrer og gjennomgroing av røtter.

De mest brukte av dagens løsninger tilfredstiller bare 2 av 3 krav. For deg som fremtidig eier av et torvtak kan det få store konsekvenser.

Membranen leveres som standard til torvtak i 1,2 mm tykkelse. Membranen produseres av en av Europas største mebranprodusenter og lages av polypropylen. Polypropylen brukes nå i de fleste materialer som skal graves ned, som avløpsrør, fiberduk, “knotteplast” o.l. Membranen inneholder ingen skadelige stoffer og er godkjent av næringsmiddeltilsynet for bruk i vannforsyningsanlegg til mennesker.


På torvtak legges membranen direkte på nytt bordtak. Dersom det ligger asfaltpapp på taket fra før legges membranen oppå denne. Det er ikke nødvendig med grunnmursplate eller torvplast over membranen. Myk og sveisbar membran er en forutsetning for å få gode og tette detaljer.

Moderne tak med utallige grader, vinkler, arker, oppbygg og gjennomføringer stiller store krav til tettheten. Membranen løser disse utfordringene på en sikker og trygg måte.

Membranen tilfredstiller alle krav i ett lag, og er derfor også konkuransedyktig på pris

Kilde: Torvtak.net