Og nå har boka om dem nettopp kommet, «Norske lekestuer» på forlaget Klokkergåden Media. Forfattere er Kari Marte og Tor Harald Frøyset.

Fant svarene på mange spørsmål

Ideen om å lage bok oppsto da de selv fikk tilbud om å overta ei gammel lekestue fra 1914.

Spørsmålene var mange: Hvordan så lekestuene ut i gamle dager? Var de store eller små? Hvor gammel er landets eldste lekestue?

Det var ikke enkelt å finne svar. Men de fant dem og presenterer svarene i boka.

Rikt illustrert bok

Boka, som er rikt illustrert, er på bortimot to hundre sider og presenterer 31 lekestuer fra tidlig på 1800-tallet og helt opp til vår tid. 

Du kan lese om lekestuenes historie, om tidligere og nåværende eiere i boka.

lekestuebok
Denne lekestua fra 1914 inspirerte til bok.

Samlingspunkt for hele familien

I forlagets egenreklame for boka kan vi lese at ei vakker lekestue ikke bare pynter opp i hagen, men også blir et hyggelig samlingspunkt for hele familien.

Forfatterne håper boka vil vekke gode barndomsminner og skape engasjement rundt bevaring av disse små og verdifulle kulturminnene.

Og hvis du ønsker inspirasjon til å bygge di egen lekestue med særpreg, skal boka være midt i blinken. 

Forord av Lekestue-kjendis

Vibeke Sæther  har skrevet forordet. Hun  var en av forgrunnsfigurene i Lekestue, en av NRKs største satsninger innen Barne-TV. Det ble sendt fra 1967 til 1980. 

Spør etter boka

Forlaget opplyser at boka er å få kjøpt i bokhandelen, men siden den ikke er en del av standardsortimentet, må du spørre etter den. Den kan også bestilles direkte fra forlaget.

Flere hyttebøker under juletreet?