![]() |
Toril Gulbrandsen er matfaglig rådgiver ved Opplysningskontoret for frukt og grønt. |
INGREDIENSER
- Bunn:
- 1 plate mørk sjokolade, 70% kakao
- 2 ss sterk kaffe
- 5 ss saft fra appelsin
- 2 dl havregryn - lett ristet i en tørr panne
- 8 stk finhakkede valnøttkjerner
- Gelélokk:
- 3 stk appelsin
- 1 stk rød appelsin
- 1 pk gelépulver med appelsinsmak
- 1 dl appelsinsaft
- ½ dl vann
- Ostekrem:
- 3 dl cottage cheese (1 beger)
- 3 dl kesam vanilje (1 beger)
- 1 pk gelépulver med appelsinsmak
- 1 dl appelsinsaft
- ½ dl vann
Fremgangsmåte
Bunnen:
Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn og valnøtter.
Rør til du får en jevn masse.
Klem massen ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir.
Sett bunnen kjølig.
Skjær skallet av appelsinene. Skjær ut fileter eller del i terninger. Ta vare på saften.
Ostekrem:
Kjør cottage cheese til en glatt masse. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser.
Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken).
Bland cottage cheesen med vaniljekesam og geleen.
Hell massen i formen, og sett den kaldt til den har stivnet, minst 1 time.
Gelélokk:
Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken).
Avkjøl.
Montering:
Når ostemassen har stivnet dekkes den med appelsinfilter eller terninger.
Hell geleen over. Sett kaken kjølig igjen.
Kaken kan med fordel lages i god tid i forveien - gjerne dagen før. Pynt den gjerne med fileter av røde appelsiner.