Tekst: Tom Brodin, foto hentet fra finn.no

En av grunnene til det lave prisnivået er at de fleste av dem har vært husvære for tømmerhoggere med en enkel stil og innredning fra 1950-årene. Med andre ord et typisk norsk og enkelt hytteliv, i alle fall sånn som mange av oss fortsatt vil ha det – uten strøm og innlagt vann, og med utedo.

Fikk mange hytter på kjøpet

En av grunnene til at Norges største grunneier vil selge unna så veldig mange av hyttene sine, er at selskapet for tre år siden kjøpte Borregaard-skogene  og dermed  fikk mange nye hytter i Sør-Norge.

Mortenhølstua i Bogn og Gilten nær Namsos
Mortenhølstua nær Namsos

Hytte til vel 100.000

I denne runden er det ikke så mange objekter igjen, men for eksempel i Namsos kan du sikre deg ei hytte for 120.000 kroner, ja kanskje mindre nå på tampen av denne salgsrunden.

Som så mange av de andre hyttene Statskog har solgt eller skal selge, ligger også denne hytta i et område med gode fiske- og jaktmuligheter, i et terreng der det også er mye bær.

Ny runde til våren

De fleste salgsobjektene består av en hytte og selveiet tomt. Men blant Statskog-byggene som skal selges i år og neste år, er også småbruk, vokterboliger, låver, garasjer, lager, verksteder og koier.