Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Storrøye på Laksefjordvidda

Vidar Olsen har fisket store røyer og ørreter på stang på Laksefjordvidda. Og han deler gjerne opplevelsene med oss.
Storroye_jpg_medium
Stor røye tatt på Laksefjordvidda.
Foto: Vidar Olsen
Flott røyefangst. Foto: Vidar Olsen
Ørreten blir også stor på Laksefjordvidda.
Foto: Vidar Olsen
Flott ørretfangst fra Laksefjordvidda.
Foto: Vidar Olsen

Å fiske etter røye og ørret på vidda er en av de fisketurene jeg setter høyt på lista. En av plassene jeg fisker mye på er Laksefjordvidda i Finnmark, dette stedet kan man virkelig boltre seg i vann med skikkelige ørreter og røyer på godt over kiloet.

Det er sent i juli og jeg vet av erfaring at røyene begynner å trekke nærmere land for etterhvert å gyte. Jeg ville satse på å starte litt senere i år fordi jeg var på disse vannene året før og da ble fangsten mager, røya lå langt dypere i vannlagene.

Jeg vet om vann der man kan få røyer i bøtter og spann, men denne gangen er det de virkelige store røyene som skal tas. Det krever riktig tid, temperatur og vind dersom man skal få de riktige store røyene, og da mener jeg fisk fra 1,5 kilo og oppover!

Det er et perfekt vær, litt regn, temperatur på ca 13 grader og østlig bris. Da jeg kommer fram er vannet nesten helt blikkstille, det pirrer i kroppen for jeg vet at det er skikkelig stor fisk her.

Etter to timers fiske har jeg ikke hatt et eneste napp, og på vannet har jeg ikke sett et eneste vak. Jeg håper at vinden skal snu, det er ikke mye vind men er det østlig vind kan dette være nok!

Etter en stund snur vinden sørvest, og det skal vise seg at det hjelper, plutselig slurer snella og fisken braser ut 40-50 meter, hjertet pumper og den store skjelven er et faktum. Etter 15 minutters kamp har jeg berget den. Vekta viser 2,5 kilo!!

På denne turen får jeg flere fisk på rundt 2 kilo og snittet ligger på 1,3... Sjekk bildene.

www.elbe.no