Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Storsei fra Langesundsbukta

Yngve fra Elbe Nordmark og kompisene hans har hentet opp en del storsei i Langesundsbukta. Og han deler bilder og et par smakfulle retter med oss.
Sei1_jpg_medium
Gutta fikk mye sei i Langsundsbukta.
Foto: Yngve Sverkholt
Humøret er på topp når storeseien biter. Foto: Yngve Sverkholt
Sei på Benthos Speed Jig fra Williamson. Foto: Yngve Sverkholt
Bruk de grønnsakene du liker når du skal wokke sei. Foto: Yngve Sverkholt
La seien hvile en stund i marinaden.
Foto: Yngve Sverkholt
Wokket sei med urter. Resultatet er en smaksopplevelse. Foto: Yngve Sverkholt
Foliestekt sei på glør. Foto: Yngve Sverkholt
Vi gikk ut fra brygga i Langesund med båten Jera og skipper Per Grevstad. Været var flott, men det hadde blåst en del de siste dagene så det var en del tungsjø. Vi prøvde på noen topper på ca 30 meter før vi fant noen skrenter på 70-80 meters dyp. Der traff vi seien hjemme og det ble masse stor sei om bord i båten. Jeg fisket med en Beastmaster 20-30 lb stang og TLD 20 snelle med Rapala Titanium Braid line 0,35 mm. Tackelet som ble brukt var helt standard med to opphengere, WMC gummimark blå og grønn, og en 400 grams Benthos speedjigg farge CH.

Senere på kvelden, etter at fisken var gjordt opp, serverte jeg sei til middag. Her er to av seioppskriftene mine:

WOKKET SEI MED URTER
Fileter seien og fjern det meste av beina. Skjær fisken opp i passe stykker. Hell litt rapsolje på og krydre fisken med salt og pepper, og la den hvile litt for å trekke til seg smak. I mens skjærer du opp grønnsakene, som for eksempel, sopp, paprika, brokkoli, løk og urter av typen timian, rosmarin og sitron basilikum.
Start med å frese løken og soppen i panna, deretter resten av det grønne et par-tre minutter før du har i fisken og urtene. La fisken bli igjennomstekt og grønnsakene litt sprø. Serveres med nykokte poteter og en god holandaise saus.

FOLIESTEKT SEI PÅ GLØR
Bruk skinn og benfri seifilet. Lag porsjonspakker av seistykkene med vårløk, paprika, store reker eller scampi, samt litt timian og salt og pepper. Pakk dette inn i folie og litt godt smør.
Stek dette på glørne i ca 15 min, snu etter halve tiden. Server dette sammen med kokte poteter og/eller en god salat og brød.

God apetitt!