Bildet over: Kragerø bygningsråd godtar ikke at Celina Midelfart får ha svømmebasseng med utsilkt til Skagerrak ved hytta i Portør, men kanskje litt mer skjult. (Foto: Aslak Thorsen)

Arkitekt Øystein Rognebakke tok imot bygningsrådet på befaring og viste frem den tidligere prakthytta til Kloster, som nå er i sterkt og synlig forfall, i følge Varden.

«Eventyrbygningen», med utsikt gjennom glass 360 grader i annen etasje, er planlagt revet og gitt et annerledes og mer moderne uttrykk, og det er søkt om et svømmebasseng integrert i den nye bygningskroppen – en høytliggende plassering med utsikt til det nærliggende Skagerrak fra bassengkanten.

Svaberg

Men et slikt anlegg vil bety at mye svaberg må sprenges, og det er ikke enkelt i en geoparkkommune som Kragerø. Bygningsrådslederen Trine Jørgensen (V) har dratt igang en aksjon mot svømmebasseng generelt, og fylkesmannen i Telemark har allerede varslet klage hvis svømmebassenget blir vedtatt.

LES OGSÅ: Celina-basseng må fortsatt vente

Nå viser det seg at fylkesmannen i Agder har andre synspunkter på utbygging i strandsonen, så det vil bli opp til Miljøverndepartentet å fatte den endelige avgjørelsen om basseng.

LES OGSÅ: Celina Midelfart får ikke bygge svømmebasseng

Men den originale hytta som skipsreder Kloster fikk bygget, er nok uansett tapt, enda den får skryt for god arkitektur og fin tilpasning til Portørlandskapet.

Rådmannen har innstilt på at hytta kan rives, men er skeptisk til plassering av bassenget ved en ny hytte.

I harnisk

Helle Hogner (SV) går imot riving og Øyvind Kristiansen (KrF) var i harnisk:

– Jeg kan ikke skjønne at noen kaller det nye forslaget for fint. Jeg vil kalle det et overgrep mot Portør-naturen. Å sprenge disse gamle glatte svabergene er helligbrøde, tordnet Kristiansen, og foreslo at et basseng kunne graves ned i et jorde nedenfor hytta.

LES OGSÅ: Midelfart slipper ekkelt sjøgress?

Men flertallet vil tillate riving av hytta og en ny hytte kan vinkles annerledes. Men bassenget må ligge mer i skjul.

Likevel kan fylkesmannen stoppe det hele.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side