Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Faglig fokus på hvordan få et bedre bad

Fra mareritt til drøm

Fagrådet for våtrom (FFV) gir deg oppskriften som fjerner insekter, fukt og råte fra badet.
FFV Brannfjellveien
Fra marerittbad til drømmebad med BVN. Foto: Johnny Almvang.

Den bunnsolide, dokumenterte kompetanse du må etterspørre for at badet ditt skal bli et varig godt rom du vil trives med. Oppskriften på å unngå marerittbadet, er med andre ord å bruke byggebransjens våtromsnorm (BVN). Og for å få en kontrakt med en håndverker som sikrer deg at BVN blir fulgt, må du be om tilbud fra en av FFV’s godkjente bedrifter. 

Syvhundre utvalgte
Du finner dem som er nærmest deg ved å se på www.ffv.no . Felles for alle disse ca. 700 bedriftene i Norge er at de har tatt FFV’s topputdannelse i baderomsbygging. Bygging av trygge bad er et håndverk som krever dokumentert spesialkunnskap. Det er det en såkalt godkjent bedrift kan tilby. Ingen håndverkere uten denne fagkompetansen kan tilby en særskilt tilleggsavtale til standardkontrakten, der de avtaler at BVN skal følges.

Tre fjerdedeler slilter
For undersøkelser fra Anticimex viser at nesten 75 % av norske bad har så store feil og mangler at de snart kan kalles marerittbad. Kanskje ditt bad er et slikt? Eller kanskje frykter du at det snart vil bli det? Eller vil du være sikker på at ditt neste bad blir et trygt drømmebad i lange tider? Se www.ffv.no for råd.