Tekst: Øivind Skorve, 24.10. 2022, Foto: Michal Kozdras/Inviso

Hun holder fram en hytte på Blefjell som et godt eksempel på. Hytta hadde en prisantydning på 1,75 millioner, og til slutt ble den solgt for 1,96 millioner, altså godt over prisantydning. 

Skjermbilde 2022-10-27 kl
Hytta var flott stylet for salg.

Uten innlagt vann og avløp

- Dette er en forholdsvis liten og enkel hytte, men den er utrolig koselig. Den har en fin beliggenhet, gode solforhold og nydelig utsikt. Hytta har kjørevei helt fram og innlagt strøm, men det er ikke innlagt vann og avløp. I tillegg til de to soverommene er det også et anneks med ekstra soveplasser.

 

Marked som før pandemien

Den erfarne hyttemegleren legger ikke skjul på at hyttemarkedet nå er langt roligere sammenliknet med pandemiårene da nordmenn kjøpte hytter over en lav sko.

- Markedet er mer på nivå med slik det var før pandemien, men det er klart at høy inflasjon og rekordhøye strømpriser også påvirker aktiviteten. Samtidig er markedet litt «mettet» etter rekordsalget de to siste årene, og kjøperne har også flere objekter å velge mellom.

Skjermbilde 2022-10-27 kl
Fint bad.

Selektive kjøpere

Ifølge Bredeveien Wergeland er kjøperne mer selektive og prisbevisste enn for få måneder siden, og det tar lengre tid å få solgt.

- Noen hytter opplever god interesse og blir solgt raskt, mens andre er mer tungsolgte. Vi ser det er det samme bilde i alle priskategorier.

Beliggenhet og standard er selvfølgelig alltid avgjørende for interessen. Samtidig er det utrolig viktig å gå ut med riktig pris og bruke tid på en god presentasjon som får fram kvalitetene og den gode hyttefølelsen på best mulig måte.

- Det synes jeg vi lyktes veldig godt med her, og eierne gjorde en kjempejobb i forkant av fotografering og visning.

På forhånd hadde familien ryddet godt ute og inne og pyntet med blomster for å skape den rette stemningen. De fjernet også familiebilder og personlige gjenstander sånn at det skulle bli enklere for folk å tenke at dette kunne bli deres drømmested. 

Kilde: DNB Eiendom