Styves2_640x640
Badet holder topp standard og har lekkert design.

Bildet over: Den laftede hyttemodellen Grand Alp ser ut som en hvilken som helst hytte, men er flyttbar. Nå lanseres den for fullt i Norge.

– Jeg tror vi kommer til å selge masse i Norge.

Berne Olausson i Styves villavogner er ukuelig optimist foran hytteprodusentens store norgeslansering. Med sin bolig på hjul har de for lengst lagt det svenske hyttemarkedet for sine føtter.

LES OGSÅ: Feirer 30 år med nye modeller

Nå åpner de kontorer i Lysekil med tanke på tilgjengelighet for norske kunder. Og de har laget en versjon i laft som skal passe godt for nettopp Ola Nordmann.

Har boligstandard

– Det spesielle med disse flyttbare hyttene, er at de har boligstandard. De har god ventilasjon, isolasjon og er veldig miljøvennlige. De har for eksempel led-lamper og forbrenningstoalett. Det er bare grovvannet som blir sluppet ut, forteller Olausson.

LES OGSÅ: Sjekk de hyttene!

Modellen Grand Alp holder høy standard og minner mer om en leilighet enn en campingvogn eller hytte. Man kan få den med for eksempel fullt HTH- eller Ikea-kjøkken, varmepumpe, toalett og dusj. Med en sms-tjeneste kan varmen reguleres.

En hytte på 40 kvadratmeter koster 695.000 kroner.

Styves4_640x640
”Vogna” innbyr til det gode hytteliv.

– Bra for kommunene

Olausson mener at disse hyttene kan være bra for norske campingplasser, og derfor i neste rekke også for kommunene.

LES OGSÅ: Satser på Blefjells solside

– Med slike hytter vil man få opp standarden på campingplassene. De vil kunne brukes til helårscamping, det blir mer som et hytteområde. På sikt vil det medføre mer turisme og flere arbeidsplasser i norske kommuner. Man må følge utviklingen. Folk nå til dags vil ha det bekvemt og komfortabelt, avslutter Olausson.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side