Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Fjern støvet før du maler!

Resultatet av oppussingen vi har gjort hjemme blir ikke alltid vellykket. Mye av årsaken skyldes dårlig rengjøring før malingen påføres.

Grovklut1
 
 
 
 Mikrofiberklut grov er 50 x 50 cm, selges gjennom faghandel.

Slipestøv er så fint at det nesten er umulig å få opp. Men Jordans lyseblå oppussingsklut får det bort. Kluten har et høyere innhold av mikrofiber enn andre kluter. Den er også grovmønstret, noe som gjør at den fanger opp både store og små partikler. Kluten er større enn de vanlige mikrofiberklutene og passer derfor godt til de store oppgavene i hjemmet.

- Det er meget viktig å vaske før man maler, sier Marianne Grøtte i Jordan. Og fordelene er mange. - Malingen får blant annet bedre vedheft på en ren vegg enn på en møkkete, og man slipper å få skjolder. Så gjør deg selv en tjeneste, vask grundig før du maler, da slipper du å gjøre malejobben to ganger, avslutter Grøtte. 

Når du bruker oppussingskluten tørr blir den høyabsorberende og statisk, den egner seg derfor spesielt godt til fjerning av slipestøv og annet avfall som tilkommer når man pusser opp. Bruker du den fuktig kan du regne med å få en helt ren og fettfri overflate. Dermed gir kluten et ideelt utgangspunkt for enhver malejobb.

Korte fakta om mikrofiber
Mikrofiber er sprengte fiber som består av mange små, fine tråder som gir bedre og sunnere rengjøringseffekt enn såpe og kjemikalier. Brukt tørt, kan mikrofiber lades og bli statisk ved friksjon. Dermed trekker kluten til seg og binder opp støv og tørre partikler. Oppussingskluten trekker også til seg vann svært effektivt ved at det oppnås en kapillær-effekt, der vannet fanges mellom fibrene. De mikroskopiske fibrene er så tynne og skarpe at de videre skjærer bort fett og smuss fra underlaget.

www.ifi.no