Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
5C7A1044

Løypestriden: ”Håper noen er store nok til å rekke ut en hånd”

Hva ønsker grunneierne i Hjartdal å oppnå ved å redusere skigleden for så mange denne påsken? De har oppnådd det de ønsket; det arbeides med både omlegging av løyper, løypevederlag, kompensasjonsordning og trivselsregler. Likevel forblir løypene stengt. 

Skurveosbua

Ute i siste liten? Mange rimelige og unike hytter ledige i påskeferien

Påskeferie uten boblebad og oppvaskmaskin? Det er mange som trekkes mot det enklere hyttelivet. Fortsatt har vi flere ledige hytter for de som ønsker en tur på påskefjellet.

_qCard_pdb-prd_Image_M-1131817_20161003224840_Planer_bestemmelser

Hytteeiere opprørt over voldsom økning i eiendomsskatten

Å være hytteeiere har sin pris. Det erfarer også hytteeierne i Målselv Fjellandsby i disse dager. De er opprørt over økningen i eiendomsskatten.

Hvaler naken øy (2)

Kommunerevisjonen sjekker grunnlaget for eiendomsskatten

Hvaler Hytteforenings leder, Mona Flemmen, tror det er hytteeiere som betaler for mye skatt, simpelthen som følge av at takstgrunnlaget er ukorrekt. Til Fredriksstad Blad uttaler hun tilfredshet med at revisjonen går gjennom materialet.

isfiske

Om istykkelse og trygg ferdsel på is

Selv om enkelte kommuner, foreninger og fjellstyrer gir informasjon om hvor det er trygt å gå, må du ta dine forholdsregler ved ferdsel på is.

Boligbrann_komfyr

Brann i 4200 hytter i fjor - 340 millioner kroner opp i røyk

Det brant for 340 millioner kroner i hytter og fritidsboliger i 2016, viser bransjetall. For å unngå brann, sjekk det elektriske anlegget og pass på kokeplatene, levende lys og peisen.

5C7A1922

Hytteforbundet: Beviser at hytteeiere blir skattediskriminert

289 kommuner har nå innført eiendomsskatt.  Varierende takseringspraksis fører imidlertid til at mange vurderer skatten som sterkt urettferdig. I flere kommuner praktiseres den direkte ulovlig, hevder Norges Hytteforbund i brev til Finansdepartementet. 

2015-02-14 13

Fortvilelse på høyfjellet: Vil sette inn snøkanoner for å sikre løyper

”Panikken” over fraværet av snø i fjellet brer seg. Selv på vanligvis snøsikre og høytliggende Dagalifjell, vil man nå så å si ta vinteren i egne hender – med snøkanon.

Per Jarle Nyrud

Kjempedugnad bak nye løypeskilt og skilttavler over hele Blefjell

Gjennom mer enn et år har Per Jarle Nyrud trålet Blefjell for å planlegge og gjennomføre ny skilting på hele fjellet. Hundrevis av dugnadstimer er gått med.

Hytteområde

Kjempet mot staten for å ha flaggstang på hytta, tapte i retten

Kommunen mente den 12 meter høye flaggstanga som hytteeieren hadde satt opp ”i god tro”, var  ulovlig oppført. Da Fylkesmannen kom til samme konklusjon, trakk hytteeieren staten for retten. Nå har Oslo Tingrett konkludert: Stanga skal ned. 

Innbrudd dør

Tok innbryteren på fersken, men syntes synd på ham og lot ham gå

Hytteeieren tok innbryteren på fersken, men droppet anmeldelse. Syntes synd på mannen.

Bøye

En slik bøye skal kommunen ha 23.000 kroner for å saksbehandle

Hytteeieren Rune H. Petersen er med rette oppgitt. Hvaler kommune krever nemlig 23.000 kroner for å behandle hans søknad om å få legge ut en liten fortøyningsbøye!

DSCF0462.RAF

Nå kan du foreslå kandidater til Hyttefolkets Entusiastpris

Den norske hyttekulturen er noe for seg selv. Ikke minst kjennetegnes den av mange ildsjeler, entusiaster som stiller opp for fellesskapet. Hyttefolkets Entusiastpris er opprettet for å hedre dem som gjør en ekstraordinær innsats for hyttefolket.

Birkebeinerbakken Sjusjøen

Nytt år og proteststormen mot Lunkelia-planene ruller videre

Stormen rundt Sjusjøen-grunneier Pihl AS´ planer om utbygging i Lunkelia har på ingen måte lagt seg. Protestene har utløst et nytt førstesideoppslag i Dagens Næringslivs første utgave etter nyttår.

Farmen

Dugnad for å sette opp Farmen-Lailas hytte i Vesterålen

Laila Lockert vant Farmen og en Saltdalshytte verdt 800.000 kroner. Inspirert av Lailas innsats vil et lokalt firma sette opp grunnmur og pipe – gratis. Men hva med tomt?