Nå som det vintres, søker de smarteste av gnagerne til hus og hytter for å finne ly og mat. Men plageåndene lar seg stoppe for eksempel med denne flaskebørste-liknende oppfinnelsen.

Stengt for vinteren

Mus- og rottebørsten som leveres av Skadedyrsbutikken, er er laget av plast. Produktet sammenliknes ofte med en flaskebørste og har en diameter på cirka 10 centimeter. Den monteres/festes under ytterkledningen, i  hjørnekasser, i ventiler og i sprekker for å hindre inntrenging av mus og rotter i bygget, skriver Byggmesteren. Skadedyrsbutikken har ulike versjoner av løsningen.

Se monteringsvideoen her

Produktet er lett bøyelig og monteres enkelt uten bruk av verktøy. Børsta gir god beskyttelse mot inntrenging av gnagere, samtidig som den sikrer god lufting.

Skadefritt

Gnagere kan gjøre store og små skader i hus og hytter. Det er ikke bare mat og matrester som fortæres. De gyver gjerne løs på vegger, gulv, dører, tepper og møbler. Mest alvorlig er skader som kan oppstå på vann- og avløpsrør eller nedgnagde strømledninger som øker risikoen for kortslutning og brann.

Både Leca-kuler og stålull kan også brukes for å forhindre mus i å gjøre skade, og ved hjelp av moderne teknologi kan vi bli varslet om at de har tatt seg inn.

Biologisk bekjemping

Når det blir så ekstremt mye smågnagere som nå, er det begrenset hva fiendene deres klarer å ta unna. Men likevel, i normalår kan det være lurt å få litt hjelp av naturen i tillegg til de smarte musebørstene.

I denne artikkelen om fuglekasser, finner du også mål på kattuglekasser. 

Kattuglene er en art som spiser ganske mye mus og rotter og er vanlige i mesteparten av landet, gjerne i nærheten av folk.

Og når vi er inne på dette med fugl, mus og rotter. Dessverre er det også sånn at mating av småfuglene kan dra med seg matsøl som trekker til seg uønskede gjester.