Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ring Hytta Varm

”Ring hytta varm” er blitt et felles begrep som beskriver GSM styringsenheter som gjør det mulig for deg å sette på varmen via sms, telefon eller internett. Med andre ord; fjernstyring av varme. Og dette er det stadig flere som ønsker å benytte seg av. Men hva er egentlig ”ring hytta varm”, og hvilke muligheter finnes?
A-Comfort_150
 
Fjernstyring av varme.
Alle GSM styringsenhetene lar deg skru varme av eller på, eller veksle mellom spare og komfortemperatur. Dette gjør at du kan komme frem til en ferdig oppvarmet hytte og slipper dermed å bruke første kvelden på oppvarming av hytta.
 
Avlesning av temperatur.
De fleste GSM styringsenhetene har innebygd termometer som gjør det mulig å fjernavlese reell temperatur på hytta. På de fleste kan man i tillegg koble til ekstra temperaturfølere slik at man kan avlese temperaturene flere steder i eller utenfor hytta.

 

Frostvarsel
Alle GSM styringsproduktene har innebygd frostvarsel. Dette vil si at hvis temperaturen inne hytta går ned mot null grader, vil et frostvarsel bli sendt til deg på e-post og/eller sms. Dermed kan du ta affære og sette på varme slik at vannrør ikke fryser.
 
Frostsikring
En del av GSM styringsproduktene har innebygd frostsikring. Dette vil si at hvis temperaturen inne i hytta går ned mot null grader, vil noden slippe gjennom strøm til varmeovnen som er tilsluttet. Når innetemperaturen kommer opp mot seks grader vil noden sperre for strøm. Slik vi noden jobbe hele tiden og holde innetemperaturen mellom null og seks grader.

 
Strømbruddsvarsel
En del av GSM styringsenhetene har innebygd et batteri og vil ved vedvarende strømbrudd sende en varslingsmelding om at strømmen er gått. Noen av styringsenhetene vil også sende et varsel når strømmen er kommet tilbake. Varselet sendes som sms og/eller e-post.
 
Gass, vann og brannvarsling
På en del av GSM styringsenhetene kan man i tillegg koble til utstyr for detektering av gasslekkasje, vannlekksaje og brann. Når disse blir utløst vil man få tilsendt varsel om at f.eks brannalarmen har gått.
 
Som du ser så er ”Ring hytta varm” et begrep som dekker mer enn bare å fjernstyre varme. Alt dette er for at du som hytteeier skal få økt komfort og sikkerhet på din hytte.
Kilde: hyttami.no