Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Skrap vinduene fri for maling

Å søle maling på vinduene når huset males er kjedelig, men ikke verdens undergang. Ved hjelp av riktig verktøy og fremgangsmåte kan du raskt og enkelt fjerne malingen, uten å skade vindusglasset.

Unspecified

 

Mange går rett på med White spirit eller andre løsemidler, men opplever at man bare drar malingen utover istedenfor å rengjøre glasset. Det er fullt mulig å fjerne malingen kun ved hjelp av rikelige mengder løsemidler, men det finnes enkle verktøy som gjør jobben langt enklere, uten å skade miljøet.
 En vindusskrape er det mest effektive verktøyet når man skal fjerne maling fra vinduer. Blir det rester igjen på glasset, kan man heller bruke løsemidler på siste rest, er malermester Ole Andreas Klaveness’ anbefaling. 

Bruk skrapen riktig 

Når man skal skrape bort maling er det ofte en fordel at malingen tørker helt før man setter i gang. Det er viktig å kun dytte skrapen bortover, altså uten å dra den tilbake igjen. Trykket skal være jevnt, og bladet skal ligge flatt mot glassflaten. Mot kanter bør man skrape ekstra sakte, for å forhindre at knivbladet treffer og skader sprosser og ramme. 

De nye skrapene er både effektive og behagelige å bruke

Ny og praktisk skrape 

Det finnes mange gode skraper på markedet om dagen. Siste tilskudd er Fibotex’ nye Triumph-skraper. Skrapen er ergonomisk designet for best mulig komfort og sikkerhet under arbeidet. Det sylskarpe bladet beskyttes av et praktisk deksel med gumminal, som er kjekk å ha når vinduet skal vaskes etter skrapingen.