sausage; object on a white background
Grillopplevelsen kan bli vellykket hvis man følger noen enkle råd. Foto:©istockphoto.com/Valentyn Volkov

Som en generell regel må alt fjørfekjøtt og alle rå kjøttfarseprodukter gjennomstekes. Ved steking av hele kjøttstykker som biff og koteletter er det nok at overflatene stekes godt, fordi det er her bakteriene finnes på kjøttet.


 

Gode råd for vellykket grilling:

  • Frossen mat skal være helt opptint før du legger den på grillen.
  • Marinade som er brukt til rått kjøtt må ikke bruker på mat som er ferdig stekt. Marinert mat bør oppbevares kjølig helt til det legges på grillen.
  • Vend grillmaten ofte, og flytt det rundt på grillen for å få jevn steking.
  • Selv om maten er godt stekt på overflaten er den ikke nødvendigvis tilstrekkelig stekt inne. Saft fra fjørfekjøtt og bearbeidede kjøttprodukter skal være klar, ikke rød eller rosa.
  • Grill forsiktig. Sort og forkullet mat er verken godt eller sunt å spise. Hard steking kan blant annet føre til dannelse av det kjemiske og helsefarlige stoffet akrylamid.


 

Kontaktperson: Rådgiver Atle Wold, Seksjon for hygiene og virksomhetskrav, Mattilsynet (hovedkontor) tlf. 23 21 67 04